Sorų košė su raugintais kopūstais | Diena.lt

SORŲ KOŠĖ SU RAUGINTAIS KOPŪSTAIS

  • 0

Pasibaigus didžiajam žiemos švenčių valgymo maratonui, niekas nelipa ant svarstyklių – ir taip aišku, ką jos parodys. Apsunkome. Mūsų skrandžiai išsitampė. Kalorijų bombos, atbogintos riebių ir saldžių patiekalų, mūsų organizme paliko pėdsakų, kilogramai – tik vienas jų. Kiti mažiau matomi, bet ne mažiau grėsmingi – cholesterolis, parūgštėjusi organizmo terpė, padidėjęs kraujospūdis. Metas gydytis tuo, nuo ko susirgome: maistu. Kai kurie produktai ir patiekalai gali būti tikras išsigelbėjimas, valant organizmą ir papildant jį būtinais vitaminais ir mikroelementais.

Reikės

100 g sorų kruopų,

200 g raugintų kopūstų,

650 ml vandens,

lauro lapo,

druskos,

svogūno,

morkos,

3 šaukštų aliejaus.

Paruošimo būdas

Svogūną nuvalykite ir supjaustykite, morką nuskuskite ir sutarkuokite. Šias daržoves pakepkite aliejuje, kol įgis gražią auksinę spalvą. Kopūstus nuplaukite ir nuspauskite. Sorų kruopas irgi nuplaukite ir apliekite verdančiu vandeniu, kad pranyktų kartumas. Į apkeptas daržoves sudėkite kopūstus.

Įpilkite 150 ml vandens ir troškinkite ant nedidelės ugnies uždengę dangčiu 15 minučių. Po to sudėkite sorų kruopas. Įpilkite 500 ml verdančio vandens ir troškinkite ant mažos ugnies uždengę dangčiu, kol visas vanduo išgaruos ir kruopos išvirs. Likus 5 minutėms iki troškinimo pabaigos įdėkite lauro lapą, pagardinkite druska ir gerai išmaišykite.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS