Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje | Diena.lt

UŽKANDŽIAI IR PATIEKALAI GARDŽIAI IŠKYLAI GAMTOJE

  • 0

Kas gali būti geriau už iškylą gamtoje? Tik iškyla su puikiu maistu! Dar vienoje pavasariškoje TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius suruoš pilnus krepšius netradicinių užkandžių ir patiekalų, kurie pasibuvimą gamtoje pavers tikra gurmaniška švente.

Laidos „La Maistas“ šefas, grilio entuziastas, V. Blauzdavičius iškylai gamtoje gamins lengvai paruošiamą pyragą su daržovėmis ir kietuoju sūriu – „Frittata“, amerikietiškus „Corndog‘us“ ir keptus sūrio suktinukus su šonine.

Vyliaus „Corndog‘ams“ tikrai neliks abejingi mažieji iškylautojai. „Corndog‘ai“ – labai populiarus užkandis Amerikoje, be jo neapsieina daugelis švenčių ir festivalių. Lengvai paruošiamas, skanus ir šiltas, ir šaltas. Jo esmė paprasta – mėgstama dešrelė užmaunama ant pagaliuko, nardinama į tirštą kukurūzų tešlą ir skrudinama aliejuje. Salstelėjusio skonio, traški kukurūzų tešla puikiai dera su dešrele.

„Man labai patinka šalti pyragai, su įdaru viduj, tokie šlapi, desertui – uogos pagal sezoną. Šiaip man labiau patinka įvairūs užkandžiai gamtoje nei pagrindiniai patiekalai“, – taip Vylius apibūdino savo tobulą pikniko krepšį.

Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas, profesionalus virtuvės šefas T. Rimydis irgi pastebėjo, kad populiarėja užkandžiai ir apskritai keičiasi maisto kultūra. „Mes dabar pereiname prie to maitinimo, kad visą dieną užkandžiaujame, o sočiai vakarieniaujame vakare. Mane labai džiugina, kad vakarienės lėtėja, ypač smagu, kad jomis pradedama mėgautis, jos tampa kaip bendravimo dalis, o ne kad paskubom kažką sukišt ir griūt prie televizoriaus“, – kalbėjo profesionalus virtuvės šefas.

Tomas pikniko krepšeliui pasiūlys pasigaminti rūkytos vištienos keksiukus ir daržovių suktinukus su sūrio kremu.

„Keksiukus iškylai siūlau su mėsa, kad būtų sočiau, nes gamtoje daug energijos išnaudojame. Galima juos ir su daržovėmis gaminti“, – sakė T. Rimydis.

T. Rimydis savo patiekalams naudoja daug įvairių daržovių. Taigi, ne išimtis ir pikniko krepšelis. Be daržovių suktinukų su kremu, Tomas gamino ir smidrų užtepėlę. Siūloma ją pasigaminti ir jums – ypač dabar, kai pats smidrų sezonas.

Smidrų ir kreminio sūrio užtepėlė

Jums reikės:

50 g smidrų

50 g rabarbarų

100 g kreminio sūrio

prieskoninių žolelių: bazilikų, petražolių, krapų

druskos, pipirų – pagal skonį

šiek tiek aliejaus

Gaminimo eiga:

Smidrai pašlakstomi aliejumi ir apkepami keptuvėje (arba ant grilio), kol suminkštėja. Tada smulkiai supjaustomi.

Prieskoninės žolelės smulkiai sukapojamos.

Rabarbarai supjaustomi mažais kubeliais.

Kreminis sūris išmaišomas su žalumynais, rabarbarais ir keptais smidrais.

Pagal skonį pagardinama druska ir pipirais.

Dar daugiau gardžių receptų ir praktinių patarimų – „La Maistas“ laidoje – sekmadienį 9 val. per TV3 ir www.lamaistas.lt.

GALERIJA

  • Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
  • Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
  • Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
  • Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
  • Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
  • Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
  • Užkandžiai ir patiekalai gardžiai iškylai gamtoje
TV3 nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS