Karšti sumuštiniai – vienas patiekalų, kuris pasaulyje užkariavo tiek greitojo maisto restoranų, tiek šeimų virtuves. Paprasti, greitai paruošiami ir lengvai pritaikomi pagal kiekvieno skonį, jie tapo neatsiejama užkandžių, pietų dėžučių ir net gurmaniškų meniu dalimi. „Lidl“ kulinarijos meistrai kviečia išbandyti sumuštinius, kurie tiks tiek vėlyviems pusryčiams, tiek vakarui prie grilio. Juos lengva paruošti, jie neapsunkina, o naudojami ingredientai draugiški tiek aplinkai, tiek kūnui.
Grilintas tofu su gvakamole
1 pakuotė „Grillmeister“ tofu,
1 prinokęs avokadas,
0,5 žaliosios citrinos sulčių,
žiupsnelis druskos ir pipirų,
1 česnako skiltelė,
2 riekelės ruginių ar sėklomis pagardintų duonos riekelių,
alyvuogių aliejaus.
Tofu supjaustykite maždaug 1–2 cm storio riekelėmis, lengvai aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite ant grilio po 2–3 minutes iš abiejų pusių, kol išorė lengvai apskrus. Avokadą sutrinkite šakute, šliūkštelėkite žaliosios citrinos sulčių, įberkite druskos, pipirų ir įspauskite skiltelę česnako. Duonos riekeles taip pat trumpai paskrudinkite ant grotelių. Ant duonos dėkite gvakamolę, grilintą tofu ir, jei norisi, šviežių pomidorų ar saujelę salotų. Skanaus!
Karpio žuvainiai su šviežiomis daržovėmis
2 „Kintai“ karpių maltinukai su imbierais ir ciberžolėmis,
2 suvožtinių bandelės,
2 pomidoro griežinėliai,
1 sauja salotų,
1 šaukštas garstyčių ar jogurtinio padažo,
alyvuogių aliejaus.
Karpio maltinukus kepkite ant grilio 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Bandelės puseles taip pat pašildykite ant grotelių. Apatinę pusę patepkite padažu, dėkite salotų, pomidorų ar kitų mėgstamų šviežių daržovių, karpių maltinuką ir uždenkite viršutine bandele.
Naujausi komentarai