Veganiškas desertas: avinžirnių pyragas su džiovintais vaisiais | Diena.lt

VEGANIŠKAS DESERTAS: AVINŽIRNIŲ PYRAGAS SU DŽIOVINTAIS VAISIAIS

  • 0

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Organizacija „Gyvi gali“ ir projektas „Nori gali“ Jums į savo racioną siūlo įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas desertas.

Šis pyragas ne tik skanus, bet ir sveikuoliškas.  Kiekvienas pyrago kąsnelis pilnas reikalingų maistinių medžiagų, įskaitant skaidulas bei augalinės kilmės baltymus. Neįprastai skamba, kalbant apie saldumyną, bet gali būti ir taip. Tad šis pyragas gali būti ne tik desertas, bet ir puikus užkandis.

Jums reikės:

240 g (vieno indelio) konservuotų avinžirnių

70 g viso grūdo avižinių dribsnių

250 g datulių (be kauliukų), jei kietos, išmirkyti dvi tris val. šiltame vandenyje

100 g riešutų sviesto

120 g migdolų, nuplautų ir lengvai apkeptų sausoje keptuvėje

100 g džiovintų spanguolių, nuplautų

1,5 a. š. vanilės ekstrakto

Žiupsnelio druskos

Papuošimui:

100 g juodo šokolado

60 ml augalinio pieno

Po kelis šaukštus smulkintų migdolų, džiovintų spanguolių, džiovintų mėlynių, goji uogų

Gaminimas:

Avinžirnius gerai nuplauname sietelyje po tekančiu vandeniu ir nusausiname. Juos, avižinius dribsnius, datules ir riešutų sviestą suberiame į maisto kombainą ir pulsuojančiu režimu susmulkiname. Laikas nuo laiko su mentele masę nubraukiame nuo kombaino kraštų (sustabdžius kombainą!).

Suberiame migdolus, vanilės ekstraktą, druską ir dar pasmulkiname, kol migdolai susimals į norimo smulkumo gabaliukus. Pačiame gale suberiame džiovintas spanguoles ir dar pulsuojančiu režimu trumpai pasmulkiname, kad spanguolės tolygiai pasiskirstytų po visa masę.

Gautą masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą, gerai supresuojame ir dedame į šaldytuvą sutvirtėti.

Per tą laiką paruošiame šokoladinį glajų. Šokoladą sulaužome gabaliukais, suberiame į nedidelį puodą, kurį įstatome į didesnį puodą su vandeniu taip, kad puodo su šokoladu dugnas nesiliestų su vandeniu. Ant lėtos ugnies kaitiname, kol šokoladas ištirps, tada supilame pieną ir gerai išmaišome. Gautą glajų užpilame ant sutvirtėjusio pyrago viršaus, užberiame smulkintus migdolus, džiovintas uogas ir lengvai įspaudžiame į glajų.

Pyragą laikome šaldytuve. Prieš valgant, paėmus už kepimo popieriaus kraštų, iškeliame pyragą iš formos ir supjaustome gabaliukais. Likučius laikome šaldytuve sandariame indelyje.

Skanaus!

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS