Veganiški patiekalai: keptos bulvės su šparaginėmis pupelėmis ir bazilikais | Diena.lt

VEGANIŠKI PATIEKALAI: KEPTOS BULVĖS SU ŠPARAGINĖMIS PUPELĖMIS IR BAZILIKAIS

  • 3

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Organizacija „Gyvi gali“ ir projektas „Nori gali“ padės jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Kai nesinori ilgai gaminti, bet norisi greitų bei skanių pietų ar vakarienės, šis sotus patiekalas gali būti puiki išeitis.

Reikės (~2 porcijoms):

3 česnakų skiltelių,

apie 11 mažų bulvių,

2 didelių saujų šparaginių pupelių,

2 saujų šviežių bazilikų,

1 šaukšto veganiško margarino,

1–2 saujų juodųjų alyvuogių,

druskos pagal poreikį.

Kaip gaminti:

Išverdame bulves (galima iš karto susipjaustyti ketvirčiais) ir šparagines pupeles, kol bus minkštos.

Apkepame česnakus kartu su virtomis, mažais ketvirčiais pjaustytomis, bulvėmis ir virtomis šparaginėmis pupelėmis.

Kai viskas apskrunda, įdedame šaukštą margarino, smulkintus bazilikus, pjaustytas alyvuoges ir dar šiek tiek pakepiname. Druskos dedame pagal poreikį.

GALERIJA

  • Veganiški patiekalai: keptos bulvės su šparaginėmis pupelėmis ir bazilikais
„Gyvi gali“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Puikiai

Labai geras ir paprastas patiekalas :) lengva pagaminti, skanu valgyti.

veganiškai keptos bulbės

ant kiaulinių taukų.

skanaus--tryda

garantuota.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS