Bolivinių balandų pavadinimą tenka išgirsti vis dažniau, o ar visi jų ragavę? Puikus pasirinkimas žiemos vakarams – vištienos ir bolivinių balandų sriuba. Puiki proga paskanauti.
Reikės:
2 v. š. alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
2 morkų,
400 g vištienos krūtinėlės,
2 stiebų salierų,
2 skiltelių česnako,
4 puodelių vištienos sultinio,
1 puodelio vandens,
1 arba ¾ puodelio kynvos (bolivinės balandos),
2 a. š. čiobrelių,
1 v. š. šviežių (arba džiovintų) petražolių,
druskos, pipirų (pagal skonį).
Gaminimas:
Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną, tarkuotas morkas. Troškinkite 5-6 minutes.
Sudėkite smulkintą vištieną, salierų stiebus, česnaką ir virkite 5 minutes.
Į gautą masę supilkite vištienos sultinį, vandenį, suberkite bolivines balandas, čiobrelius. Virkite 30 minučių.
Pagardinkite druska, pipirais, papuoškite šviežiomis petražolėmis. Skanaus!
Naujausi komentarai