Vovertaitės grietinės padaže | Diena.lt

VOVERTAITĖS GRIETINĖS PADAŽE

  • 4

Kiekvieną rudenį ant mūsų stalo – mažiausiai kirmijantis lietuviškas grybas - voveraitės. Ruošiame tradiciniame grietinės padaže.

Sudėtinės dalys:

Grybai, 400 g

Svogūnas, 2 vnt.

Sviestas, 80 g

Grietinė, 150 g

Krapai, pagal skonį

Petražolės, pagal skonį

Malti pipirai, žiupsnelis

Druska, žiupsnelis

Gaminimas:

Šviežias voveraites (dviems suaugusiems pavalgyti naudosime apie 400 g voveraičių) nuplauname po tekančiu vandeniu ir beriame į verdantį vandenį virti ant silpnos ugnies apie 30 min. Tuomet jas nukošiame.

Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį aliejaus, pakepiname smulkintus svogūnus, kol jie suminkštės, suberiame virtas voveraites. Tuomet į keptuvę dedame 80 g sviesto, jam ištirpus ir 150 g grietinės. Troškiname 5 min. pridedame šviežių smulkintų petražolių ir krapų, pagardiname maltais pipirais ir žiupsneliu druskos.

Valgome su šviežiomis orkaitėje keptomis bulvėmis ir morkomis. Skanaus!

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

grybautoja

tik neišmanėliai voveraites virina. Užtenka nuplautas voveraites pakepinti 5 min. tada nepraranda nei sulčių, nei skonio

stano

klaida ko čia šaipytis Durnelis.

///

Straipsnio pavadinime nauja grybų veislė "vovertaitės". Cha, cha, cha...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS