Vairuotojo pažymėjimo netekusi 104-erių moteris piktinasi: be automobilio negali nusipirkti malkų | Diena.lt

VAIRUOTOJO PAŽYMĖJIMO NETEKUSI 104-ERIŲ MOTERIS PIKTINASI: BE AUTOMOBILIO NEGALI NUSIPIRKTI MALKŲ

  • 2

Šiaurės Italijoje gyvenanti moteris sulaukė 104 metų. Šventė didelė, tačiau pūsdama žvakes italė jubiliatė ne vien džiaugiasi. Skundžiasi, kad nebegali būti judri, mat, iš jos buvo atimtas ir vairuotojo pažymėjimas, ir automobilis. Visgi, moteris turi alternatyvų – važiuoja dviračiu.

Istorinė akimirka. Tortas buvo nešamas 104 gimtadienį švenčiančiai Giuseppinai Molinari, bet ši šventė ją ne itin džiugina. Iš moters buvo atimtas vairuotojo pažymėjimas ir automobilis.

„Gyvenu kaime, kur nėra jokios parduotuvės, nėra daugelio dalykų. Turėdama vairuotojo teises ir automobilį, važiuodavau nusipirkti ir malkų krosniai. Vairuotojo pažymėjimas man labai svarbus“, – kalbėjo 104 metų italė G. Molinari.

Visgi, vairuoti jai neleidžiama, mat, G. Molinari ne vienerius metus važinėjo su nebegaliojančiomis vairuotojo teisėmis ir neapdraustu automobiliu.

Ji sumokėjo 1,3 tūkst. eurų baudą už draudimą, tačiau vis tiek negali vairuoti. Automobilį konfiskavo.

Italijoje vyresni nei 90 metų vairuotojai kas dvejus metus privalo pasitikrinti sveikatą. G. Molinari pas medikus laiku neapsilankė, todėl teisės negalioja jau penkerius metus. 

„Vairuotojo pažymėjimą tikrai atgausiu. Jau pakalbėjau su gydytoju, jis pažadėjo viskuo pasirūpinti“, – tikino G. Molinari.

Ką šimtametei daryti dabar, kol vairuotojo pažymėjimo dar nėra? Apie tai galvoja ir kaimynai.

„Kai kurie elektromobiliai nevažiuoja greičiau nei 25 km/val. greičiu, todėl ji galėtų bent jau savarankiškai apsipirkti“, – kalbėjo kaimynė.

Tiesa, planui neišdegus, G. Molinari važiuos dviračiu. 

„Žinoma, kad važinėju ir dviračiu. Automobiliu keliauju tik išskirtiniu atveju, o dviratis naudingas ir kraujotakai“, – teigė G. Molinari.

Kol kas viltis dar gyva. Atgavus vairuotojo teises, G. Molinari svajoja važinėti bent iki 105 metų. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tikriausiai

pamate ja uz vairo visi duoda jai kelia, bega arba laukia kol ji pravaziuos, viskam yra laikas ir saikas, bobule dziaukis kad dar tiek isgyvenai

Nuomonė

Šaunuolė babytė. Gėda kvailai makaronščikų valdžiai. Nors mūsų - dar kvailesnė....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS