Aliaskos gyventojas rado Šaltojo karo laikais rusų jūreivio išsiųstą laišką butelyje | Diena.lt

ALIASKOS GYVENTOJAS RADO ŠALTOJO KARO LAIKAIS RUSŲ JŪREIVIO IŠSIŲSTĄ LAIŠKĄ BUTELYJE

  • 0

Aliaskos vakarinėje pakrantėje vienas vyras rado prieš 50 metų Rusijos karinio laivyno kapitono parašytą laišką butelyje, sekmadienį pranešė vietos žiniasklaida.

Tyleris Ivanoffas (Taileris Ivanofas) rado ranka parašytą laišką rusų kalba, kai anksčiau šį mėnesį rinko malkas netoli Šišmariovo, esančio maždaug už tūkstančio kilometrų į šiaurės vakarus nuo Ankordižo, pranešė televizija KTUU.

„Tiesiog ieškojau malkų, kai radau butelį, – sakė T. Ivanoffas. – Radęs butelį turėjau pasinaudoti atsuktuvu, kad ištraukčiau žinutę.“

Amerikietis pasidalijo savo radiniu socialiniame tinkle „Facebook“, kur laišką išvertė rusakalbiai. Paaiškėjo, kad tai – Šaltojo karo laikais vieno rusų jūrininko parašytas pasisveikinimas. 1969 metų birželio 20 diena datuotame laiške jį radusio žmogaus prašoma atsakyti nurodytu adresu.

Pasak KTUU, Rusijos valstybinės televizijos žurnalistams pavyko nustatyti laiško autorių – kapitoną Anatolijų Bocanenką. Jis iš pradžių abejojo, kad jis parašė šią žinutę, kol pastebėjo savo parašą lapo apačioje.

„Štai čia – tiksliai!“ – šūktelėjo buvęs jūreivis.

Pasak A. Bocanenkos, jis būdamas 36 metų išsiuntė žinutę iš laivo „Sulak“. Vyras apsiverkė sužinojęs iš „Rossija 1“ korespondento, kad „Sulak“ 10-ame dešimtmetyje buvo parduotas kaip metalo laužas.

A. Bocanenka taip pat parodė reporteriui kai kuriuos tarnybos laivyne laikų suvenyrus, tokius kaip vieno garsaus Rusijos šnipo žmonos autografas ir japoniškų alkoholinių gėrimų buteliai, kuriuos jis išsaugojo nepaisydamas savo sutuoktinės protestų.

Apie T. Ivanoffo aptiktą butelį pirmas pranešė Aliaskos radijas KNOM.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS