Duonai – žemaitiški prieskoniai

Duonai – žemaitiški prieskoniai

2008-09-30 09:00
Duonai – žemaitiški prieskoniai
Duonai – žemaitiški prieskoniai / Bendrovės „Klaipėdos duona“ nuotr.

Prisiminti išraiškingus tarmiškus žodžius nuo šiol bus daugiau progų – jau siūloma įsigyti „Pėlna grūda“ duonos. Išrinkti originalų pavadinimą padėjo Klaipėdos universitetas.

Bendrovės „Klaipėdos duona“ pardavimų direktorius Remigijus Ivanauskas aiškino, kad gražaus žemaitiško pavadinimo naujajam gaminiui įkvėpė ieškoti ypatingas receptas: prisiminus senąsias mitybos tradicijas buvo sumanyta duonai naudoti kviečių grūdus, kurie malami su visa luobele tokiu būdu išsaugant ypač daug vertingų medžiagų.

Kepėjai patys sukūrė kelis pavadinimo variantus, tačiau nutarė nepriimti galutinio sprendimo nepasikonsultavę su kalbos ir istorijos žinovais. „Klaipėdos duona“ kreipėsi patarimų į Humanitarinių mokslų fakulteto prodekanę docentę, daktarę Jūratę Lubienę. „Pokalbis nešykštėjo gerų emocijų ir buvo labai naudingas. Dėl autentiškos žodžių rašybos nebeliko jokių abejonių“, – džiaugėsi R.Ivanauskas.

„Pėlna grūda“ duona – pirmasis žemaitišką vardą gavęs bendrovės gaminys ir vienas nedaugelio tokių Lietuvoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų