„Eurovizijos“ finale sublizgėjo „InCulto“ | Diena.lt

"EUROVIZIJOS" FINALE SUBLIZGĖJO "INCULTO"

Šiemet Lietuvai Osle vyksiančiame "Eurovizijos" dainų konkurse atstovaus grupė "Inculto". Šįkart Lietuva buvo kaip niekada vieninga: ir komisija, ir žiūrovai balsavo būtent už šį kolektyvą.

"InCulto" daina "Eastern European Funk" sulaukė 23 767 žiūrovų balsų ir daugiausiai iš visų finalininkų – 12 komisijos balų.

Vos patekusi į nacionalinės "Eurovizijos" finalą, grupė "InCulto" nesnaudė: ieškodama gerbėjų ir rėmėjų apvažiavo penkis Lietuvos didmiesčius. Čia kolektyvas populiarino savo dainą grodamas įvairiose viešose vietose ir radijo stotyse. Kampanija pasiteisino: 24 balai iš tiek pat galimų nacionalinės "Eurovizijos" finale grupę delegavo į populiarų dainų konkursą Osle.

Žiūrovų favorite laikyta Aistė Pilvelytė, nacionalinėse atrankose dalyvaujanti jau aštuntą kartą, pelnė 20 balų. Antrąją vietą Aistei skyrė komisija, davusi 10 balų iš dvylikos galimų, ir žiūrovai, atidavę 17447 balsus. "Ką darysi, ką darysi", – po "Eurovizijos" finalo sakė dainininkė.

Beje, pergalę nacionalinėje atrankoje A.Pilvelytei žadėjo ir viena didžiausių Europos interneto lažybų bendrovių "Unibet". Pasak jos, tikimybė, kad lietuviai atstovauti šaliai išrinks A.Pilvelytę su daina "Melancholia", buvo lygi net 50 proc.

Bronzinę, trečiąją, vietą užėmė Evelina Sašenko, pagarsėjusi savo atliekamomis prancūziškomis dainomis.

Dėl kelialapio į Oslą iš viso kovojo 12 atlikėjų. Juos vertino telefonu balsuojantys žiūrovai ir komisija, kurią sudarė penki nariai: LATGA-A atstovas Mindaugas Urbaitis, muzikologas Darius Užkuraitis, LTV muzikos prodiuseris Jonas Vilimas, dainininkė Rosita Čivilytė ir dirigentas, kompozitorius, dainininkas Artūras Novikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)