Ieško norinčių prie vairo sėsti apsirūkius „žolės“ | Diena.lt

IEŠKO NORINČIŲ PRIE VAIRO SĖSTI APSIRŪKIUS „ŽOLĖS“

  • 4

Kalifornijos valstijos valdžia ieško savanorių, kurie galėtų parūkyti ir sėsti prie vairo. Tiesa, rūkyti reikėtų ne bet ką, o... kanapes. Tai dalis būsimo tyrimo apie kanapių poveikį vairavimo gebėjimams. Apie neįprastą eksperimentą plačiau LNK reportaže pasakojo Martas Kalendra.

Kalifornijos motorinių transporto priemonių departamentas ieško rūkančiųjų ir ne bet ką, o žolę. Apsirūkę jie turėtų sėsti prie vairo.

Tai – būsimo kanapių rūkymo poveikio gebėjimui vairuoti tyrimo dalis. Dalyviai rūkys arba kanapes, arba placebą. Tada važiuos specialioje trasoje automobiliu, kuriame įrengti jutikliai registruos jų elgesį ir judesius.

Kanapių vartojimas pramoginiais tikslais Kalifornijoje legalus nuo 2018-ųjų. Tačiau, skirtingai nuo alkoholio, kurio leistinas kiekis kraujyje norint sėsti prie vairo yra 0,8 promilės, šiuo metu nėra legalaus vairavimo parūkius kanapių apibrėžimo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Nuo narkotinių medžiagų apsvaigę žmonės yra linkę lėčiau reaguoti. Jie lėčiau suka vairą, lėčiau spaudžia stabdžius“, – teigė policininkas Vince‘as Ramirezas.

Taigi, norėdami suimti nuo narkotikų apsvaigusį žmogų, pareigūnai turi ieškoti tam tikrų tai išduodančių ženklų.

Nuo narkotinių medžiagų apsvaigę žmonės yra linkę lėčiau reaguoti.

„Žiūrime į akis, klausomės, kaip jie kalba. Dažnai jie kalba neaiškiai arba kalba lėčiau“, – pasakojo pareigūnas.

„Kuo daugiau nagrinėsime, kaip kanapės veikia vairavimą, kuo geriau būsime išsilavinę šioje srityje ir geriau pasiruošę su tokiomis situacijomis susidoroti, tuo geriau su tuo susidoros teisėsauga“, – apie tyrimo tikslus pasakojo Lori Bergenstock, asociacijos prieš vairavimą išgėrus narė.

Belieka sulaukti šio neįprasto tyrimo rezultatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

vis daugiau ir daugiau

Lnk tv reportažu perspausdinamas??? Nebera žurnalistų??

manau nereikia jokiu papildomu tyrimu

imkit lietuvos konservaat Liberastines Laisves partijos narius ir viskas aisku, kaip jie valde ,valdo , ju mastymas , super debiliska veika , idiotiski klausimai ir dar idiotiskesni atsakymai ....ir turesit is karto 30 metu tyrimo rezultatus

To ha

Tik tu vienas superinis gal pasidalinsi sekmes modeliu kaip tau pavyko islikti tokiam blaiviai mastanciu zmogum ir dar lietuvos pilieciu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS