Indijoje iš gilaus šulinio iškeltas laukinis dramblys | Diena.lt

INDIJOJE IŠ GILAUS ŠULINIO IŠKELTAS LAUKINIS DRAMBLYS

Pietų Indijoje į šulinį įkritęs laukinis dramblys po 16 valandų trukusios gelbėjimo misijos, kurioje dalyvavo dešimtys eigulių ir ugniagesių, buvo iškeltas kranu.

Į vieną Tamil Nadu valstijos kaimą praėjusią savaitę atklydęs ėdesio ieškojęs dramblys įkrito į 20 m gylio šulinį.

„Gyventojai išgirdo triukšmą ir pamatė, kad gyvūnas įkrito į šulinį“, – naujienų agentūrai AFP sakė vietos eigulys Rajkumaras. Pasak jo, manoma, kad dramblys galbūt pasibaidė gaujos šunų.

Iš pradžių kaimo gyventojai išsigando, bet paskui suprato, kad dramblys gali žūti, jei nebus išgelbėtas, ir iškvietė pareigūnus.

Į kaimą atskubėjo apie 50 eigulių ir ugniagesių. Jie bandė išpumpuoti iš šulinio vandenį, bet išsigandęs gyvūnas vis nustumdavo jų įrangą.

Tuomet gelbėtojai pabandė pataikyti į dramblį strėlytėmis su raminamaisiais.

„Iš trijų bandymų mums pavyko du“, – sakė Rajkumaras.

Sutemus, stebint dideliam vietos gyventojų būriui, gelbėtojai nusileido į šulinį ir pritvirtino prie dramblio kojų diržus, o tada kranu jį aukštielninką iškėlė.

Eiguliai pusvalandį dar stebėjo gyvūną, o paskui nulydėjo jį į mišką.

Indijoje gyvena beveik 30 tūkst. dramblių – maždaug 60 proc. laukinių azijinių dramblių populiacijos. Tačiau dėl urbanistinės plėtros jie vis dažniau susiduria su žmonėmis.

Nuo 2014 iki 2019 metų užpulti dramblių žuvo apie 2 360 žmonių, rodo Indijos vyriausybės duomenys.

Per tą patį laikotarpį nugaišo apie 510 dramblių, 333 iš jų – nutrenkti elektros, o maždaug 100 – dėl brakonieriavimo ar nunuodijimo.

Anksčiau šiais metais pietinėje Keralos valstijoje vienos plantacijos darbininkas buvo areštuotas po incidento, kai nugaišo vaikinga dramblio patelė, suėdusi vaisių, į kuriuos buvo įdėta sprogmenų.

Darbininkas planavo tokiomis priemonėmis saugoti plantaciją nuo šernų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS