Irane sprendžiamas kartuvių kilpoje išgyvenusiojo likimas | Diena.lt

IRANE SPRENDŽIAMAS KARTUVIŲ KILPOJE IŠGYVENUSIOJO LIKIMAS

  • 3

Irano teismų sistemos vadovas ajatola Sadeqas Larijani (Sadekas Laridžanis) ketvirtadienį susidūrė su sunkiu klausimu, ar pasigailėti nuteisto narkotikų platintojo, kuriam pavyko likti gyvam kartuvių kilpoje.

Nuteistasis, įvardijamas kaip 37 -erių Alireza M., 12 minučių buvo iškabėjęs kartuvių kilpoje viename šiaurės rytų Irano kalėjimų, o gydytojas patvirtino, kad jis negyvas.

Tačiau kitą dieną Bodžnuro miesto morgo, į kurį buvo nuvežti jo palaikai, darbuotojai nustėro pastebėję, kad nuteistasis vis dar kvėpuoja.

Dabar Alizera M. yra gydomas ligoninėje, kol teisininkai aiškinasi, ar įstatymai reikalauja jį karti dar kartą.

Tarptautinė organizacija „Amnesty International“ ragina nedelsiant sustabdyti egzekucijos vykdymą Alizerai M. ir visiems kitiems savo eilės laukiantiems mirtininkams Irane, kuriame praėjusiais metais buvo įvykdyta daugiausiai mirties nuosprendžių po Kinijos.

„Siaubinga perspektyva, kad šio vyro lauka dar vienos kartuvės, po to, kai jis jau kartą išgyveno visą tą procedūrą, tik pabrėžia mirties bausmės žiaurumą ir nehumaniškumą“, – sako organizacijos programos Artimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje vadovas Philipas Lutheras (Filipas Lateras).

„Irano pareigūnai privalo nedelsiant nutraukti Alirezos M. egzekuciją ir paskelbti moratoriumą visiems kitiems“, – nurodoma pareiškime.

Tačiau Irano teisės ekspertai nesutaria dėl tolesnių veiksmų.

Vienas aukšto rango teisėjas Nourollah Aziz-Mohammadi (Nurola Aziz Mohamadis) Irano žiniasklaidai sakė, kad įstatymas reikalauja įvykdyti mirties bausmę nuteistajam, todėl jis turėtų būti kariamas antrą kartą.

„Kai nuteistasis yra nubaustas mirties bausme, jis privalo mirti, kai bausmė vykdoma“, – pareiškė N.Aziz-Mohammadi.

„Dabar, kai jis liko gyvas, mūsų nuomone, bausmė nebuvo įvykdyta ir ji turi būti pakartota“, – pridūrė jis.

Tačiau kiti teisininkai teismų sistemos vadovui pateikė peticiją, kurioje prašo pasigailėti nuteistojo išimties tvarka.

„Mūsų įstatymuose nieko nesakoma apie asmenį, kuris išgyvena po pakorimo praėjus 24 valandoms“, – sakė vienas peticijos autorių Abdolsamadas Khoramshahi (Abdolsamadas Choramšahis).

„Kadangi bausmė jam buvo įvykdyta, nėra reikalo jos kartoti“, – pareiškė jis vienam Irano laikraščiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tvarka yra tvarka

Jei išgyveno pakorimą reiktų pakartotiną mirties bausmę vykdyti švelnesnę,tai galėtų būti šūvis į pakaušį,jeigu išgyvens ir jį tada tokia Alacho valia,- jo žudyti negalima...Dar galima kitokia mirties bausmė,- galvos nukirtimas kalaviju... O Lietuvoje reikia atgaivinti Vendetos instituciją,kad aukos giminaičiai nušauna arba kitaip nužudo per lengvą bausmę gavusį žmogžudį. narkotikų platintojai yra masiniai žudikai ir jų pasigailėti negalima,jie turi būti visi nužudyti arba reikia padaryti taip kad razborkėse jie patys išsišaudytų vieni kitus nesveikoje konkurencinėje kovoje.

rj

o Panvezio zudikai geguciai ??????????? gal dar juos premijuot reikia ???????????? DEBYLE TU

www

iteisinti zverys ir beprociai sadistai....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS