Išgyventi net 80 metų susituokus: atskleidė santarvės paslaptį | Diena.lt

IŠGYVENTI NET 80 METŲ SUSITUOKUS: ATSKLEIDĖ SANTARVĖS PASLAPTĮ

Išgyventi net 80 metų susituokus. Tokios vestuvių metinės vadinamos ąžuolinėmis. Vokietijoje ilgiausiai santuokoje gyvenanti ilgaamžių pora sutiko pasidalinti savo santarvės paslaptimi. 

Porą Gottfriedą Schmelzerį ir Ursulą Schmelzer suvedė Antrasis pasaulis karas. Pirmą kartą susitiko Berlyne dirbdami biure – ji ėjo 19 metus, jam 22-eji. Žiedus sumainė 1944-ųjų pavasarį.

„Nuėjau su ja į stotį. Ji jau norėjo atsisveikinti, bet nusprendžiau, kad vyksiu su ja. Taip ir buvo. Viskas toliau klojosi savaime“, – pasakojo 102 metų vokietis G. Schmelzer.  

Panašu, jo atkaklumas atsipirko.

„Tikrai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Gal trečio ar ketvirto. Jis buvo labai atkaklus“, – prisiminė 98 metų vokietė U. Schmelzer.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Prieš pat karo pabaigą, vyras buvo paimtas į kariuomenę, išsiųstas į frontą ir tapo karo belaisviu. 

„1945-ųjų metų vasarį buvau paimtas į kariuomenę ir išsiųstas į frontą. Per Kūčias pasibeldžiau į namų duris. Tik rudenį sužinojau, kur buvo šeima. Buvo sunku užmegzti ryšį tarp nelaisvės ir namų. Nesisekė“, – kalbėjo G. Schmelzeris. 

1952 m. su trimis vaikais visi pabėgo iš Rytų Vokietijos į vakarinę padalytos šalies dalį. Teko pradėti viską nuo pradžių dirbant net kelis darbus. O meilė negeso. 

„Reikia mylėti žmoną. Užauginome kartu tris vaikus. Mes tikrai tikome vienas kitam“, – tikino vyras. 

Galbūt tai nebuvo meilė iš pirmo žvilgsnio, bet tai buvo meilė, atlaikiusi viską. Ir dabar jie yra ilgiausiai susituokusi pora Vokietijoje. Bet 80-osios vestuvių metinės – ne pabaiga, teks gerinti pasaulio rekordą, kuris oficialiai yra virš 86-erių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nilia

Puikus vyras,gyvenime daug priklauso nuo ištikimybės užuojautos žmonai.duok dieve jiems dar tek nugyventi kartu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS