Kartą Niagaros krioklį įveikusiam amerikiečiui antras bandymas – mirtinas | Diena.lt

KARTĄ NIAGAROS KRIOKLĮ ĮVEIKUSIAM AMERIKIEČIUI ANTRAS BANDYMAS – MIRTINAS

  • 3

Amerikietis, prieš 14 metų tapęs pirmuoju žmogumi, be jokios apsaugos įšokusiu į Niagaros krioklį ir išgyvenusiu, buvo rastas negyvas.

Manoma, kad jis bandė pakartoti savo žygdarbį, šįkart – įsitaisęs dideliame pripučiamame kamuolyje.

Nustatyta, kad neseniai prie Niagaros upės rastas lavonas yra 53-ejų Kirko Joneso (Kirko Džounso), 2003-aisiais išgyvenusio po mirtinai pavojingo šuolio į krioklį, pranešė Sirakjuso dienraštis „Post-Standard“, remdamasis Niujorko valstijos parkų policija.

Pasak vietos valdžios, K. Jonesas balandžio 19 dieną pabandė perplaukti 51 metrų aukščio krioklį, kertantį Kanados ir JAV sieną.

Pripučiamas kamuolys buvo rastas tuščias krioklio papėdėje.

2003 metais K. Jonesas šoko į krioklį be jokių apsaugos priemonių, vilkėdamas įprastus drabužius. Per stebuklą gyvas likęs vyras nuplaukė prie vienos iš tarpeklio dugne esančių uolų, jį ten surado gelbėtojai.

„Ten buvo sūkurys. Suprantu, kodėl žmonės žūva ... sunku išsigelbėti,“ – tuomet sakė jis.

Šią savaitę amerikietė Erendira Wallenda (Erendira Valanda) pakibo virš šėlstančio krioklio, vien dantimis laikydamasi už iš sraigtasparnio nuleistos virvės, ir atliko kelis akrobatinius judesius.

Taip drąsuolė paminėjo prieš penkerius metus savo vyro Niko Wallenda (Niko Valendos) atliktą pasivaikščiojimą lynu, ištemptu virš Niagaros krioklio.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

pypenas

Nuo durnumo vaistų nėra.....??????

S

Gal braskes atpigo ?

Anonimas

Liaudies išmintis: "Netampyk liūto už uodegos".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS