Po vėluojančio pavasario sparčiai atėjusi šilta ir drėgna vasara jau ėmė žarstyti gėrybes. Su pirmosiomis lietuviškomis braškėmis pasirodė ir grybai – voveraitės. Kai kuriose Lietuvos vietose žmonės džiaugiasi ir natūraliai išdygusiais pievagrybiais.
Kauno stoties turguje pirmosios voveraitės jau vilioja pirkėjus. Skanėstas nepigus – už litrą grybų prašoma 12 litų.
Vakar voveraitėmis buvo prekiaujama dviejose turgaus vietose. Už prekystalių stovėjusios merginos sakė, kad šie grybai – iš Dzūkijos, Marcinkonių apylinkių.
"Grybai surinkti vakar, atvežti šiandien ryte", – aiškino, be voveraičių, dar ir braškėmis, riešutais, žemuogėmis prekiavusi Indrė. Ji sakė, kad voveraites pardavinėja jau trečią dieną.
"Dzūkijos auksas!" – pamačiusi grybus ant prekystalio nušvito viena garbaus amžiaus pirkėja. Netrukus ji ėmė piktintis, kad surinktos mažos voveraitės, neleidus joms paaugti.
Prekiautoja Indrė pasakojo, kad iš viso ji per dieną turi parduoti apie 15 litrų voveraičių. Per pusvalandį iš jos jau buvo nupirkta pora litrų grybų.
Pasak prekybininkų, miškuose jau pasirodė ir raudonviršių, tačiau Kauno turguose jų dar nematyti.
Naujausi komentarai