Kinijoje populiarėjanti apsauga nuo saulės – medžiaginė veido kaukė | Diena.lt

KINIJOJE POPULIARĖJANTI APSAUGA NUO SAULĖS – MEDŽIAGINĖ VEIDO KAUKĖ

Kinijoje sparčiai populiarėja nauja apsaugos nuo saulės priemonė – ornamentais išmarginta, medžiaginė veido kaukė. Šis išradimas jau nebestebina gyventojų, o ypač traukia smalsius turistus, norinčius išbandyti prekę.

Atrodytų, poilsiautojai, pasipuošę veido kaukėmis, pajūryje ruošiasi karnavalui ar komiksų herojų suvažiavimui, tačiau iš tiesų šios jų dėvimos kaukės yra labai greitai Kinijoje populiarėjantis būdas apsisaugoti nuo pernelyg kaitrios saulės ir medūzų įgėlimo.

Netradicinės idėjos autorė džiaugiasi nuolatine vietinių klientų gausa ir turistų susidomėjimu bei jau planuoja naujos kolekcijos pristatymą.

„Anksčiau stengiausi daryti viską, kad tik įtikčiau klientams, vengiau tamsių spalvų, tačiau daugelis vis tiek nedrįso nešioti šių kaukių. Tuomet pagalvojau, kad verta pamėginti puošti jas Pekino operos, kurią taip mėgsta žmonės, elementais, ir nesuklydau“, – pasakoja idėjos autorė Džang Šifan.

Galbūt šio verslo sėkmės paslaptis ta, kad Kinijos gyventojai visuomet itin vertino šviesią odos spalvą. Ji yra laikoma subtilumo ir turtingumo ženklu, todėl įvairūs būdai ją tokią išsaugoti, iki šiol sulaukia daug dėmesio.

„Veido kaukė apsaugo odą nuo įdegio. Šis išradimas ir pati parduotuvė yra autentiški, todėl norisi čia grįžti ir įsigyti naujų prekių, nors ir tenka autobusu važiuoti ilgiau nei valandą“, – teigia poilsiautoja Vang Baoju.

Naujos idėjos autorė per keletą pastarųjų metų jau pardavė 30 000 kaukių ir tikisi dar didesnio pardavimų skaičiaus, kai po mėnesio klientams bus pristatyta naujais ornamentais puoštų kaukių kolekcija.

GALERIJA

  • Kinijoje populiarėjanti apsauga nuo saulės – medžiaginė veido kaukė
  • Kinijoje populiarėjanti apsauga nuo saulės – medžiaginė veido kaukė
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS