Lenkijoje pirmąkart gimė šešetukas | Diena.lt

LENKIJOJE PIRMĄKART GIMĖ ŠEŠETUKAS

  • 0

Šešetuką pagimdžiusi 29 metų lenkė jau galėjo atsikelti iš ligoninės lovos ir aplankyti savo naujagimius kitoje palatoje, antradienį pranešė gydytojai.

Pasak medikų, pirmadienį pietiniame Krokuvos mieste gimęs šešetukas – keturios mergaitės ir du berniukai – laikosi gerai.

Šešetukas gimė pirma laiko, 29-ąją nėštumo savaitę, per cezario pjūvio operaciją.

Universitetinės ligoninės gydytojas Ryszardas Lauterbachas (Ryšardas Lauterbachas) sakė, kad kūdikiai „gimė stebėtinai geros būklės šešetukams“, bet jų kvėpavimo, nervų ir virškinimo sistemos dar nesubrendusios ir jiems reikia medicininės priežiūros.

Šešetukas buvo netikėtumas šeimai, kuri manė gimsiant penketuką, televizijai TVN24 sakė motina Klaudia Marzec (Klaudija Mažec).

„Parengėme namie tam tikrus logistinius planus penkiems (vaikams), bet dabar juos reikės keisti, – sakė K. Marzec. – Dabar mes tik norime, kad jie būtų išrašyti iš ligoninės geriausios įmanomos būklės.“

Moteris pastojo natūraliai, pranešė ligoninė.

Kūdikiai, kurie gimę svėrė nuo 890 iki 1 300 gramų, laikomi inkubatoriuose. Pasak gydytojų, mažyliai gali kvėpuoti patys, bet tikriausiai liks ligoninėje maždaug trims mėnesiams.

Ligoninės direktorius Marcinas Jedrychowskis (Marcinas Jedrychovskis) operaciją pavadino „itin sunkia“ ir sakė, kad joje dalyvavo iki 40 gydytojų ir kitų medicinos personalo narių.

„Turėjome parengę penkias komandas ir penkis inkubatorius,.. o tada gimė dar vienas kūdikis, mergaitė“, – anksčiau per televiziją TVN24 sakė R. Lauterbachas.

Netikėtas šeštas kūdikis turėjo trumpą šiltą fizinį kontaktą su motina, kol buvo atvežtas dar vienas inkubatorius, sakė gydytojas.

Berniukams buvo duoti Filipo ir Tymono vardai, o mergaitės buvo pavadintos Zosia, Kaja, Nela ir Malwina (Malvina).

Jų tėvas Szymonas Marzecas (Šymonas Mažecas) sakė, kad kūdikių gimimas buvo didelis džiaugsmas, bet šeima taip pat turi „daug rūpesčių“.

„Mes laimingi, kad vaikai yra geriausiose, kokios tik gali būti, rankose, ir dabar visa, ką jiems galime duoti, yra mūsų meilė ir buvimas šalia“, – pridūrė jis.

Krokuvos miesto universitetinės ligoninės gydytojų teigimu, šešetuko gimimas yra itin retas reiškinys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS