Lyčių lygybė: įdarbino per daug moterų ir gavo baudą | Diena.lt

LYČIŲ LYGYBĖ: ĮDARBINO PER DAUG MOTERŲ IR GAVO BAUDĄ

Prancūzijos sostinės valdžiai buvo skirta piniginė bauda už tai, kad įdarbino į aukštus postus per daug moterų.

Paryžiaus merė Anne Hidalgo antradienį išjuokė šį sprendimą ir pavadino jį „absurdišku“. 

Valstybės tarnybos ministerija pareikalavo skirti Paryžiaus merijai 90 tūkst. eurų baudą, argumentuodama, kad ji pažeidė nacionalines taisykles dėl lyčių pariteto, kai 2018 metais vykdė personalo atranką. 

„Džiaugiuosi galėdama pranešti, kad mums buvo skirta bauda“, – sakė A. Hidalgo miesto tarybos posėdyje ir pridūrė, kad jai buvo „linksma“ išgirdus apie baudą.

Anot A. Hidalgo, ji užsitraukė ministerijos rūstybę, nes 2018 metais į vadovaujamas pareigas merijoje buvo paskirta 11 moterų ir tik penki vyrai – tai reiškia, kad 69 proc. paskyrimų atiteko moterims.  

„Miesto merijos vadovybė staiga tapo per daug feministinė“, – juokdamasi sakė merė socialistė, pernai perrinkta į šias pareigas naujai kadencijai. 

Remiantis nutartimi, kurios tekstą paskelbė dienraštis „Le Monde“, sostinės merija pažeidė 2013 metais patvirtintą taisyklę, pagal kurią tos pačios lyties asmenys negali sudaryti daugiau kaip 60 proc. į vadovaujamas pareigas skiriamų pareigūnų.

Pinigai – „konkretiems veiksmams“

A. Hidalgo sakė, kad asmeniškai, kartu su vicemerėmis ir visomis merijoje dirbančiomis moterimis, pristatys baudos kvitą vyriausybei. Surimtėjusi merė pridūrė: „Ši bauda neabejotinai yra absurdiška, nesąžininga, neatsakinga ir pavojinga.“

Anot A. Hidalgo, moterys Prancūzijoje turėtų būti energingai skatinamos kopti karjeros laiptais, nes atotrūkis tarp vyrų ir moterų visur šalyje vis dar yra labai didelis.    

„Taip, kad vieną dieną pasiektume lygybę, turime padidinti tempą ir užtikrinti, kad moterų būtų skiriama daugiau nei vyrų“, – kalbėjo ji.

Valstybės tarnybos ministrė Amelie de Montchalin iš valdančiosios partijos „Respublika, pirmyn“ (La République en Marche, LREM) socialiniame tinkle „Twitter“ pripažino, kad bauda buvo skirta už 2018 metus.

Vėliau ši „absurdiška“ taisyklė dėl lyčių pariteto buvo panaikinta, pažymėjo ministrė. 

„Noriu, kad už 2018 metus Paryžiaus sumokėta bauda būtų skirta finansuoti konkrečius veiksmus, kad moterims būtų lengviau kopti karjeros laiptais valstybės tarnyboje. Kviečiu jus į ministeriją jų aptarti!“ – rašė A. de Montchalin žinutėje Paryžiaus merei.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Taip

Pagarba reikia uzsitarnauti kaip galima gerbti laisves partija su blm eityniu dalyve jos pirminike kada vilniaus gatvemis marsiravo zimbiuku laisves partija vadovaujami triju juodaodziu

pertekliniai kostiumuoti

..o kuomet vyriausybese[visur !] dominuoja vyrai-vyrija---niekad nera girdeta BAUDA [uz vyru pertekliu!!]?!

Skaitytojas

Nesąmonė :) moteris reikia skatinti ir gerbti. Už tai ir prisiveisė tiek gėjų, kad negerbiamos moterys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS