Mokykla atidaryta tik dėl vieno mokinio | Diena.lt

MOKYKLA ATIDARYTA TIK DĖL VIENO MOKINIO

  • 10

Mūsų šalyje mokyklos uždaromos, nesurinkus tam tikro mokinių skaičiaus, o štai Bosnijoje ir Hercegovinoje mokykla plačiai atvėrusi duris vos vienam mokiniui. Pirmokas čia lankysis penkias klases, vėliau mokykla užvers duris.

Septynmetis berniukas viename Bosnijos ir Hercegovinos kaimų eina į mokyklą. Joje stebėtinai tuščia. Taip yra todėl, kad pirmokas – vienintelis mokinys.

„Visa mokykla – mano. Esu su vienintelis mokinys, tad visuose dalykuose esu geriausias. Jei manote, kad neturiu draugų, tuomet turiu jums kai ką paaiškinti. Laiką su manimi leidžia mano mokytojas Samiras, jis yra mano geriausias draugas“, – sakė pirmokas Mahir Behlulović.

Klasė su vienu mokiniu – iššūkis net ir patyrusiam mokytojui, nors iki šiol jis išlydėjo kelias kartas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Truputį bijojau, kaip man seksis dirbti su vienu mokiniu, ar jis sutiks su viskuo, ko iš jo reikalausiu. Kai yra daug vaikų, reikia prieiti prie kiekvieno mokinio. Pamoka nėra klasikinė, trunkanti 45 minutes, ji yra lanksti ir trunka tiek, kiek mes manome, kad turėtų trukti. Kai tik matau, kad berniuko dėmesys blėsta, pereiname prie ko nors kito“, – pasakojo mokytojas S. Kopić. 

Kadangi mokykla – pradinė, berniukas čia mokysis iki penktos klasės.

„Jis visada laimingas, patenkintas, mokykloje jam visada gera. Kai grįžta namo, niekada nesako, kad ko nors pasiilgo, kad buvo mažai žaidimų ir vaikų. Mokykloje jam niekada nėra nuobodu“, – teigė pirmoko motina Azema Behlulović.

Baigęs penktą klasę, berniukas toliau mokysis Olovo mieste. Nors laukia naujų iššūkių, sako, kad išsiskirti su mokytoju bus sunku. Vaikas pažadėjo jį lankyti, net kai mokytojas išeis į pensiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

O Lietuvoje (tuteišijoje)

O Lietuvoje nėra panašiai, kai dėl kelių rusakalbių 'lenkiukų' dažnai laikoma lenkiška mokykla, iš Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigų išlaikoma. Kurioje ne tik kad mokoma ne valstybine, net ne gimtąją tų mokinių rusų ar gudų, o kažkodėl lenkų kalba, ir negana to, dar specialiai stengiamasi, kad mokiniai valstybinės, savo protėvių kalbos kuo mažiau mokytųsi ir kuo prasčiau pramoktų

Manau

Viskas vyksta pagal planą - sunaikinti kaimus. Uždarytos mokyklos, bibliotekos, medicinos punktai, pašto skyriai , dabar jau naikinami karvių ūkiai, nepaisant ūkininkų prašymų ir protestų...

neturi darbo

tam kaime mokytojas, todėl ir dirba su vienu. Gerai, vaikiukas nors bus išmokytas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS