Moterų koziris stalo žaidimuose: kas labiausiai blaško vyrų dėmesį? | Diena.lt

MOTERŲ KOZIRIS STALO ŽAIDIMUOSE: KAS LABIAUSIAI BLAŠKO VYRŲ DĖMESĮ?

  • 1

Per šventes turėsite daugiau laiko praleisti su šeima. Nors šiais laikais tai nebėra labai populiaru, bet tikrai dar yra žmonių, kurie mėgsta žaisti stalo žaidimus. Visai neseniai britų mokslininkai surado būdą, kaip moterims lengviau laimėti loginius žaidimus prieš vyrus.

Ir tam tereikia pasitelkti vieną paprastą gudrybę. Iš tikrųjų, moterys ir taip geriau už vyrus pasirodo žaisdamos stalo žaidimus. Joms lengviau susikaupti, jos vienu metu gali daryti kelias užduotis, kai tuo tarpu vyrų dėmesį lengva išblaškyti. Jei tuo pat metu reikia atsakyti į žinutes, palaikyti pokalbį ir žaisti, gali būti, kad vyrui tiesiog nepavyks susitelkti į žaidimą. Tuo moterys gali pasinaudoti ir susikurti palankesnes sąlygas laimėti.

Pasirodo, vyrams išblaškyti pakanka roko muzikos. Šis tyrimas parodė, kad garsiai leidžiamos „AC/DC“ ar kitų roko grupių dainos trukdo vyrams susikaupti, bet moterims tokios įtakos nedaro. Taigi, norėdama prieš vyrą laimėti, moteris turėtų pasirinkti trankią roko muziką. Jai tai neturėtų trukdyti, o štai vyro koncentraciją sumažins.

Norėdama prieš vyrą laimėti, moteris turėtų pasirinkti trankią roko muziką. Jai tai neturėtų trukdyti, o štai vyro koncentraciją sumažins.

Žinoma, kad ir kaip tai būtų įdomu, mokslininkai tokių temų šiaip sau negvildena. Jie norėjo patikrinti, kaip muzika veikia įvairių sričių profesionalus, kurių darbe yra būtinas susikaupimas. Pavyzdžiui, chirurgus. Jei būtų galima surasti ir apibūdinti muzikos žanrus, kurie padeda susikaupti ir pagerina  specialistų darbo kokybę, tai būtų galima išnaudoti operacinėse, mokyklose, kai kuriose sporto rungtyse ir pan. Dabar aišku, kad roko muzika trukdo susikaupti, tuo tarpu klasikinė tokio poveikio nedaro.

Kokios muzikos operacinėse klauso chirurgai?

Į tyrimą buvo įtraukti 352 dalyviai. Jie turėjo žaisti klasikinį stalo žaidimą „Operacija“, kuriame iš žaidimo personažo kūno reikia pašalinti įvairius organus ir kaulus. Tyrimo dalyviams buvo uždėtos ausinės, grojančios klasikinę ar roko muziką arba leidžiančios garsus iš operacinės. Vyrai, kurie žaisdami klausėsi „AC/DC“ dainų, pasirodė prasčiau nei tie, kurie klausėsi Mocarto kūrinių. Tuo tarpu moterims roko muzika visiškai netrukdė.

Teigiama, kad operacinėse muzika groja gana dažnai, tačiau iki šiol ginčijamasi, ar ji visgi trukdo, ar padeda. Mokslininkai teigia, kad svarbu, kad negrotų trankios roko melodijos, kurios blaško koncentraciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

putkinas

mane asmeniškai blaško gauruotas bobos tarpkojis ir speniai lendantys pro maike.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS