Neįtikėtina: pora savo banko sąskaitose rado beveik 13 mln. eurų | Diena.lt

NEĮTIKĖTINA: PORA SAVO BANKO SĄSKAITOSE RADO BEVEIK 13 MLN. EURŲ

Sutuoktiniai iš Didžiosios Britanijos savo banko sąkaitose pastebėjo milžinišką pinigų sumą.

Apie tai rašo „Birmingham Mail“.

Richardas ir Jacqueline Warnock savo sąskaitose „Abrdn“ banke pamatė 11 milijonų svarų (12 835 772 eurus). Iš šios sumos 8,3 mln. svarų (9 673 474 eurai) buvo Richardo sąskaitoje, o 2,5 mln. svarų (2 913 734 eurai) – Jacqueline.

Abi sąskaitos buvo investicinės ir pensijų. 56-erių metų Richardas Warnockas, kuris visą gyvenimą dirbo statybininku, iš pradžių pagalvojo, kad įvyko klaida. Tačiau pamatęs žmonos sąskaitą, jis patikėjo, kad pinigai tikrai priklauso jiems.

Vyras nepaprastai apsidžiaugė ir pradėjo svarstyti, kaip išleisti netikėtai atsiradusią milžinišką sumą. Pasak Richardo, jis jautėsi tarsi būtų loterijoje išlošęs pagrindinį laimėjimą.

„Mes nusprendėme, kad kažkurios kompanijos akcijos šovė į viršų, kaip tai būna vertybinių popierių biržoje“, –  sakė R. Warnockas.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad įspūdingi skaičiai sąskaitose yra banko klaida. „Mes iki šiol nežinome, kaip tai įvyko. „Abrdn“ su mumis nebendravo. Mums pranešė apie klaidą mūsų finansų konsultantas. Aš įsitikinęs, kad ne tik mes porai valandų buvome tapę milijonieriais“, – pasakojo vyras.

Abi sąskaitos buvo pakoreguotos ir jose atsirado buvę skaičiai. Klaida atsirado ir daugelio kitų klientų, turėjusių investicinius portfelius, sąskaitose. „Abrdn“ atstovas paaiškino, kad sraute apie akcijų vertę įsivėlė klaida.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Anonimas

Tai galiu pasakyt kas butu jei jus isimestumet tuos pinigus i seselini banka. Bankas pasiustu jus uz grotu uz sukciavima. Tai lyktinai grieiciausiai, bet busite teisti, ar jum to reikia? Banko klaida ne reiskia kad jus turit begti ir iskart isgrynint pinigus. O kaip gi paskui deklaracija paduosit? Turesit gi irodyt visus saltinius, is kur pinigai. Tai ilga kelione. Neturesit irodymu, keliausite i teisma. Bankas ieskos pinigus. Lygtinai jei neturite ankstesniu finansiniu baudu ar anksciau nebuvot ikalinimo istaigoje uz panasu nusikaltimu, tai gali but kad dviem meteliams pasius uz svetimu pinigu panaudojima ir dar busite skolingi 13 milijonu bankui. Skaitykit visas gyvenimas sugadintas, nes negalesit normaliai naudotis savo banko saskaita. Rasau visiem tiems, kas masto su sikna.

Kolywe

Tik mažo proto žmogus gali patikėti, kad iš dangaus nukrito milijonai.

klm

"...pagalvojo, kad klaida...", tačiau ne, "... patikėjo, kad pinigai tikrai prikaluso jiems", " ...paaiškėjo, kad ... banko klaida". Tai bent logika!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS