Netikėtas sėkmingo skrydžio ritualas: vyras į lėktuvo variklį švystelėjo saują monetų | Diena.lt

NETIKĖTAS SĖKMINGO SKRYDŽIO RITUALAS: VYRAS Į LĖKTUVO VARIKLĮ ŠVYSTELĖJO SAUJĄ MONETŲ

Pamenate prieš porą metų girdėtą istoriją kaip pagyvenusi kinė į lėktuvo variklį sviedė saują monetų? Ta moteris tikėjo, kad monetos atneš sėkmę ir užtikrins saugų skrydį. Dabar istorija kartojasi, tik šįkart kaltininkas yra kur kas jaunesnis, o oro linijos ketina iš jo prisiteisti žalos atlyginimą.

„Lucky Air“ oro linijų lėktuvas Ančingo oro uoste įstrigo ilgesniam laikui nei buvo planuota. Kaltininkas – 28 metų Lu, kuris su šeima ketino skristi būtent tuo lėktuvu. Kad geriau sektųsi ir skrydis būtų sklandus, Lu į variklį švystelėjo saują monetų. Pinigų mėtymas sėkmei yra sena kinų tradicija, tačiau šįkart šis veiksmas atnešė visiškai priešingą rezultatą.

Smulkios monetos gali būti lengvai įtrauktos į variklio degimo sistemą, apgadinti rotorius ar kokius nors kitus komponentus. Tikėtina, kad monetomis pamaitintas variklis visiškai sugestų arba būtų rimtai apgadintas. Bet kuriuo atveju, greičiausiai lėktuvui tektų tūpti naudojant tik vieną variklį. Tačiau Lu veiksmai buvo pastebėti dar prieš užvedant variklį. Šalia lėktuvo ant žemės liko kelios pabirusios monetos, bet daug daugiau jų sukrito į variklį.

Lu sėkmės ritualo rezultatas – atšauktas skrydis. 162 keleiviai turėjo laukti kitos dienos, kad galėtų išskristi, o specialistai turėjo rankomis iš variklio išrinkti monetas. Lu buvo sulaikytas, o jo šeimos nariai, su kuriais jis keliavo, taip pat negali niekur išskristi. Avialinija pranešė, kad reikalaus žalos atlyginimo.

O tos žalos bus nemažai. Preliminariai skaičiuojama, kad monetos variklyje atnešė net 21 tūkstantį dolerių nuostolių. Sunku įsivaizduoti, kaip teismas nepriverstų Lu padengti šią sumą. Nors apie tai nepranešama, greičiausiai Lu nebebus pageidaujamas ir šių oro linijų skrydžiuose.

2017 metais įvyko panaši istorija, bet jos herojė buvo gerokai vyresnė. 80 metų kinė į lėktuvo variklį taip pat sviedė saują monetų. Tiesa, jas visas pavyko greitai surinkti ir skrydis įvyko pavėlavęs tik 5 valandas. Apie galimai pavojingą elgesį oro uosto darbuotojams tuomet pranešė keleiviai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Nesuprantamas idiotizmas. Kodel su sitais debilais taip terliojasi.?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS