Pasaulio įdomybės: jau galite išsinuomoti ir draugų, ir svečių | Diena.lt

PASAULIO ĮDOMYBĖS: JAU GALITE IŠSINUOMOTI IR DRAUGŲ, IR SVEČIŲ

Japonijos kompanija „Family Romance“ vienišiams siūlo išsinuomoti draugą. Tokios nuomos tikslas – kad asmenukėse neatrodytum vienišas.

Dvi valandos praleisto laiko ir fotografavimosi su netikru draugu kainuoja beveik 70 eurų.

Klientai gali išsirinkti kokio amžiaus, išvaizdos, stiliaus bus jų netikras draugas. Paslauga pasinaudojęs asmuo taip pat turėtų padengti netikro draugo maisto, transporto ir kitas išlaidas. Jei klientams nekyla minčių, ką nuveikti su netikru draugu, kompanija gali netgi padėti, pavyzdžiui, surengti iškylą, kad socialiniuose tinkluose jie atrodytų kaip gyvenantys įdomų socialinį gyvenimą.

Beje, iškylai siūloma išsinuomoti daugiau nei vieną netikrą draugą. Kompanija „Family Romance“ siūlo ir kitą paslaugą – norintiems, kad jų vestuvių šventėje ar net darbo vakarėlyje būtų daugiau žmonių, galima išsinuomoti ir netikrų svečių.

Airija stabdo investicijas į iškastinio kuro gavybą

Airija tapo pirmąją šalimi pasaulyje, visiškai sustabdžiusia investicijas į iškastinio kuro gavybą. Parlamento priimtas istorinis įstatymas įsigalios per artimiausius penkis mėnesius. Iniciatyvą nutraukti visas Airijos investicijas į dujų, naftos ir anglies pramonę pradėjo parlamentaras Thomas Pringle`as.

Jis teigia, kad tokiu žingsniu Airija aiškiai išreiškia nuomonę, kad šalis netoleruoja tarptautinių iškastinio kuro kompanijų, kurios, pasitelkusios lobistus, kontroversiškais metodais siekia paneigti vykstančią klimato kaitą ir manipuliacijomis paveikti politikus.

Tęsiasi ginčai dėl tamprių

Po to, kai amerikiečių oro bendrovė „United Airlines“ uždraudė dviem paauglėms įlipti į lėktuvą, nes jos mūvėjo tampres, socialiniuose tinkluose kilo pasipiktinimo banga. Pasaulio garsenybės ir keliautojai kaltino oro bendrovę seksizmu ir persistengimu.

Modelis Chrissy Teigen teigia, kad ne kartą pati keliavo ne tik mūvėdama tampres, bet ir apskritai menkai apsirengusi. „United Airlines“ teisino prie įlaipinimo vartų dirbusios darbuotojos sprendimą ir „Twitter“ žinutėse tvirtino, kad merginos skrido su leidimais, pagal kuriuos turėjo laikytis aprangos kodo mainais į nemokamą ar pigesnę kelionę.

„Kai naudojamasi šia privilegija, visi darbuotojai ir leidimo turėtojai yra laikomi „United“ atstovais, – nurodė bendrovė. – Kaip ir dauguma kompanijų, mes turime aprangos kodą, kurio prašome laikytis darbuotojų ir leidimų turėtojų. Minimos šio ryto keleivės turėjo „United“ leidimus ir neatitiko mūsų aprangos kodo.“

„Paprastiems mūsų keleiviams tamprės mielai leidžiamos“, – sakoma žinutėje. Tačiau šis pasiteisinimas tik atkreipė dėmesį į problemą, kurią daugelis laiko dvejopų standartų taikymu.

Eifelio bokštui – stiklinės sienos

Eifelio bokštą apjuos stiklinės sienos. 2,5 m neperšaunamas stiklas apsaugos Paryžiaus įžymybę nuo teroristinių ataką. Stiklinė siena pakeis metalines tvoras, kurios aplink Eifelio bokštą, buvo įrengtos per praėjusių metų Europos futbolo čempionatą.

Anot miesto vadovybės atstovų, stiklinė apsauginė siena pirmiausia daug geriau atrodo estetiškai ir suteikia daug didesnę apsaugą. Stiklinis neperšaunamas barjeras kainavo 20 mln. eurų. Stiklinė siena yra vienas iš 300 mln. kainuojančio projekto darbų, kuriuo siekiama atnaujinti reikšmingiausią Prancūzijos sostinės traukos objektą.

Islandijoje – naujagimių bumas

Islandija džiaugiasi istoriniu naujagimių bumu, praėjus devyniems mėnesiams po istorinės Islandijos futbolininkų pergalės – praėjusių metų birželio mėnesį Europos futbolo čempionate Prancūzijoje islandai įspūdingai įveikė Anglijos rinktinę rezultatu 2:1. Islandija iki tol niekada apskritai nebuvo patekusį į pagrindinį Europos čempionatą.

Nors Islandiją iš turnyro pašalino Prancūzija, tačiau 300 tūkst. tauta šį mėnesį vėl švenčia. Tai nėra neįprastas reiškinys, kai futbolas gerokai pakelia gimstamumo rodiklius. Po Vokietijoje rengto čempionato 2006 m., kai šalies rinktinė užėmė trečiąją vietą, po devynių mėnesių gimstamumas išaugo trečdaliu.

Kai 2009 m. Barselona laimėjo čempionų lygą, gimstamumas po devynių mėnesių šoktelėjo 16 proc. Naujagimiai Islandijoje, pasaulį išvydę paskutinę kovo savaitę, dar skaičiuojami.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS