Pietų su milijardieriumi W. Buffettu kaina pasieks naują rekordą? | Diena.lt

PIETŲ SU MILIJARDIERIUMI W. BUFFETTU KAINA PASIEKS NAUJĄ REKORDĄ?

  • 2

Privačių pietų su investuotoju milijardieriumi Warrenu Buffettu kaina šiemet gali pasiekti naują rekordą, nes pasiūlymų vertė jau viršija 3 mln. JAV dolerių.

Interneto aukcionas, kuriame gautos lėšos bus skirtos fondo „Glide Foundation“ darbui padedant San Francisko benamiams, baigsis penktadienio vakare 21 val. 30 min. vietos laiku (šeštadienį 5 val. 30 min. Lietuvos laiku).

2012 ir 2016 metais aukciono laimėtojai už pietus sumokėjo rekordinę 3 456 789 JAV dolerių kainą, taigi pietūs su W. Buffettu yra brangiausia labdaros „prekė“, kada nors parduota „eBay“ aukcione.

Per pastaruosius 18 metų W. Buffettas, kasmet rengdamas tokį aukcioną, fondui „Glide Foundation“ pritraukė daugiau kaip 26 mln. JAV dolerių.

Aukciono dalyviai ir toliau negaili pinigų už galimybę pasikalbėti su garsiu investuotoju ir filantropu, kuris vadovauja investicinei bendrovei „Berkshire Hathaway“, ir kaina, sumokama už šiuos pietus, sudaro nemažą „Glide Foundation“ metinio 20 mln. JAV dolerių biudžeto dalį.

W. Buffettas remia fondą dėl darbo, kurį jis atlieka padėdamas žmonėms. Jo pirmoji žmona Susie su „Glide“ atstovais jį supažindino po to, kai kurį laiką fonde dirbo savanore.

„Glide“ vargingai gyvenantiems žmonėms ir benamiams parūpina maistą ir taip pat rūpinasi jų sveikata, mokymu, reabilitacija bei būstu.

W. Buffettas yra sakęs, jog per pietus jam užduoda įvairiausių klausimų. Negalima klausti tik apie tai, kur W. Buffettas toliau galėtų investuoti.

Aukciono nugalėtojai su W. Buffettu paprastai pietauja Niujorko didkepsnių restorane „Smith and Wollensky“, kuris už galimybę organizuoti šiuos pietus „Glide“ fondui kasmet paaukoja mažiausiai 10 tūkst. JAV dolerių.

W. Buffetto investicijų įmonė valdo daugiau kaip 90 įmonių, kurios veikia, be kita ko, draudimo, baldų gamybos, geležinkelių, juvelyrinių dirbinių, komunalinių paslaugų ir konditerijos sektoriuose. „Berkshire Hathaway“ taip pat yra daug investavusi į tokias įmones kaip „Coca-Cola“, „Apple“, „American Express“, „Wells Fargo“ ir kt.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

bukenai

prie ko cia senis ar jaunis? Cia verte ne amzius ar grozis, o tai ka zmogus zino ir apie ka kalbes.

nu jo

Papietauti su seniu uz tokius pinigus matos kad zmonems ne visi namie.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS