Advento receptai
Ką laukdami gražiausių metų švenčių ir per jas valgo kitos Europos tautos? Atsakymą į šį klausimą nesunku sužinoti: tereikia užsukti pas užsienio šalių diplomatus, įsikūrusius Lietuvoje.
Per adventą Latvijos ambasados Lietuvoje darbuotojams jau tapo tradicija visiems kartu pietums paruošti Latvijos nacionalinį valgį – pilkųjų žirnių su bekonu. Metų pabaigoje ambasados darbuotojai ir ambasadorius suvalgo po dubenėlį žirnių, drauge suvalgydami ir visus praeinančiųjų metų rūpesčius bei ašaras. Kad kiti metai būtų sėkmingi, laimingi ir linksmi, reikia suvalgyti visus žirnius iki paskutinio.
200 g pilkųjų žirnių,
60 g rūkyto arba nerūkyto sluoksniuoto bekono,
40 g svogūnų,
druskos.
Žirnius reikia išmirkyti, sudėti į dubenį, užpilti vandeniu, kad apsemtų visus žirnius ir virti, kol jie suminkštės. Bekoną ir svogūnus supjaustyti gabalėliais ir apkepti. Išvirtus žirnius nukošti ir suberti į atskirus molinius dubenėlius. Kiekvienai porcijai pridėti kepto bekono su svogūnais. Patiekti kartu su rūgpieniu arba kefyru.
Naujausi komentarai