Produktai, žudantys blogą nuotaiką | Diena.lt

PRODUKTAI, ŽUDANTYS BLOGĄ NUOTAIKĄ

Subjuro nuotaika? Mitybos specialistai pateikia sąrašą produktų, kurie padės susigrąžinti šypseną, mat šie produktai skatina laimės hormono endorfino gamybą organizme.

1. Aitrioji paprika. Liežuviui pajutus aitrumą, išskiriamas endorfinas tam, kad numalšintų netikrą skausmą.

2. Moliūgas. Jame gausu geležies ir vitamino B6, o šios medžiagos kraujyje esantį cukrų paverčia gliukoze. Gliukozė – vienas geriausių geros nuotaikos užtaisų.

3. Anakardžių riešutai. Juose esantis triptofanas transformuojasi į gerą nuotaiką.

4. Bananai. Reguliariai valgant bananus daug paprasčiau atsikratyti streso. Bananuose gausu angliavandenių, kurie gamina serotoniną – medžiagą, sukeliančią laimės jausmą.

5. Medus. Šis produktas taip pat prisotintas angliavandenių, tačiau, norint pataisyti nuotaiką, medų skanauti reikėtų vieną, nemaišant su kitais maisto produktais ar gėrimais.

6. Kavos pupelės. Rytinis kavos puodelis ne tik suteikia energijos, bet ir pakelia nuotaiką. Tai vyksta dėl to, kad kofeinas skatina serotonino išsiskyrimą. Vis dėlto dažnai geriama kava turi priešingą poveikį.

7. Avokadai. Tai – odos grožio šaltinis ir produktas, kuris padeda sustiprinti plaukus ir nagus. Avokado minkštime gausu serotonino.

8. Avižų kruopos. Jose esantys naudingi mikroelementai, angliavandeniai ir vitaminai B1, B6 pakelia tonusą, suteikia energijos. Valgydama avižų košę užtikrini reikalingą cukraus kiekį kraujyje. Įprotis košę pagardinti uogomis užtikrins gerą nuotaiką, kadangi jos padės cukrų paversti gliukoze.

9. Ananasai. Ananasuose esantis vitaminas C ne tik padeda stiprinti imuninę sistemą, bet ir suteikia gyvybingumo. Šis vaisius – ir serotonino šaltinis.

10. Kalakutiena. Kalakutienoje, kaip ir anakardžių riešutuose, esti amino rūgščių – triptofano, skatinančio serotonino išsiskyrimo procesus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS