Siūlo makabrišką pramogą – iš arti pamatyti, kaip mirusieji virsta pelenais | Diena.lt

SIŪLO MAKABRIŠKĄ PRAMOGĄ – IŠ ARTI PAMATYTI, KAIP MIRUSIEJI VIRSTA PELENAIS

  • 8

Kroatai siūlo neįprastą ir gana makabrišką pramogą – atvirų durų dienas krematoriume. Vietą, kur mirusieji pavirsta pelenais, pamatyti iš arti užsuka šimtai įvairiausio amžiaus lankytojų, praneša LNK.

Kaip atrodo kremavimas? Kroatai tai gali pamatyti iš arti.

„Atvežtas karstas pakeliamas specialiais kranais, perkeliamas į krosnį, kur prasideda kremavimas“, – pasakojo krematoriumo vadovas Matijas Sakomanas.

Šiame krematoriume per metus kremuojama apie 8 tūkst. kūnų, t.y. 32 kremavimai per dieną.

Po kremavimo pelenai supilami į dėžę, vėliau specialus aparatas kaulus susmulkina iki dulkių, tada pelenai supilami į urną. Kremavimas trunka apie 1,5 val. Septyni darbuotojai čia dirba trimis pamainomis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Žmogus prie visko pripranta, niekada nemąstau apie savo darbą, tiesiog viską atlieku automatiškai“, – sakė krematoriumo darbuotojas Tomislavas Mikuličius.

Šeimos gali pasirinkti dainas, kurias norėtų išgirsti paskutinį kartą atsisveikindamos su artimaisiais.

Žmogus prie visko pripranta.

„Dažniausiai prašoma bažnytinės muzikos, populiariausios užsienio dainos – Franko Sinatros „My Way“ ir Leonardo Coheno „Hallelujah“. Kartais laidotuvės būna ypač jausmingos, pvz., kai miršta nauji žmonės. Tačiau mes negalime rodyti savo emocijų“, – pasakojo darbuotojas.

Valandą trunkančioje ekskursijoje po krematoriumą galima pamatyti ne tik senjorų, čia daug jaunų veidų, kurie domisi laidotuvėmis ir jų tradicijomis. Vyresnio amžiaus žmonės sako, kad nori pažiūrėti, kaip tai vyksta, nes patys norėtų būti kremuojami.

Kroatijos sostinėje kremuojama pusė visų velionių. Kremavimas čia kainuoja apie 160 eurų. Tiesa, į tai neįskaičiuotos karsto, urnos ir kitų paslaugų kainos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

ALGIRDAS.

Žmogaus kūną sudaro virš 75 procentų vanduo , tai pasižiūrėkit kaip lauže dega tik nulaužta šaka --RAITOSI KAIP GYVA kol išdžiūsta , taip pat yra ir su žmogaus kūnu , patariu geriau nežiūrėti , nes paskui nemiegosit .

Anonimas

Kas čia tokio ? Čia makabriška tik mūsų laikų nieko nemačiusioms miesto kvaišoms . Joms ir morką išrauti yra augalo žudymas O jau vištą papjauti- baisi tragedija.

Tai \\\\\.../////

niekis.Aš labiau norėčiau pažiūrėti kaip kiaušį pjauna,tik ne man.Kiekvienas durnius kvailioja savaip.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS