Šveicarijoje rastas kontrabanda įvežta beveik 700 metų senumo japoniška katana | Diena.lt

ŠVEICARIJOJE RASTAS KONTRABANDA ĮVEŽTA BEVEIK 700 METŲ SENUMO JAPONIŠKA KATANA

Šveicarijos muitinės tarnyba antradienį pranešė apie beveik 700 metų senumo vertingą japonišką kardą, įvežtą į šalį kaip kontrabandą ir rastą per įprastą transporto priemonės patikrinimą.

Federalinis muitinės ir sienų apsaugos biuras savo pranešime nurodė, kad 1353 metais nukaldinta katana, kurios vertė – apie 650 tūkst. eurų, buvo rasta tikrinant Šveicarijoje registruotą automobilį netoli Ciuricho.

Automobilyje tai pat buvo keli kiti daiktai, įskaitant vieną senovinę knygą, kontraktą ir pirkimo sąskaitą.

Vairuotojas, važiavęs kartu su dukterimi, nebuvo užregistravęs šių daiktų Taingeno sienos perėjoje, kai atvažiavo iš Vokietijos, sakome tarnybos pranešime.

Muitinė pradėjo baudžiamąjį tyrimą ir nustatė, kad automobilio vairuotojas nėra šių daiktų savininkas ir kad jis paėmė kardą Štutgarte savo darbdavio prašymu.

Ekspertai, su kuriais konsultavosi muitinės tarnyba, padarė išvadą, kad senovinio kardo įvežimas turėtų būti laikomas Šveicarijos kultūros vertybių perdavimo įstatymo (KGTG) pažeidimu.

Įstatymas numato, kad turi būti užtikrinama žmonijos kultūros vertybių apsauga ir turi būti užkirstas kelias kultūros objektų vagystei, pagrobimui, neteisėtam importui ir eksportui.

Atlikusios tyrimą regiono tarnybos skyrė daugiau kaip 6 000 Šveicarijos frankų baudą (5 800 eurų) minėtos transporto priemonės vairuotojo darbdaviui už KGTG pažeidimą.

Muitinės tarnyba taip pat informavo nurodžiusi vairuotojui sumokėti beveik 54 tūkst. frankų (52 tūkst. eurų) pridėtinės vertės mokesčio. Jam taip pat gali būti skirta iki 800 tūkst. frankų (774 tūkst. eurų) baudų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS