Dvi dešimtys lietuviškos virtuvės gerbėjų vakar rungėsi pirmąkart uostamiestyje vykusiame cepelinų valgymo čempionate.
Susimokėję 15 litų simbolinį dalyvio mokestį, savo skrandžių galimybes klaipėdiečiai išbandė dorodami po 350 g svėrusius didžkukulius su tradiciniu grietinės ir spirgučių padažu. Renginio organizatoriams – jūrinių keltų kompanijai „Scandlines“ – talkinusio restorano „Livonija“ virėjai buvo pasiruošę patiekti 250 cepelinų. Tačiau tokio jų kiekio neprireikė. Likę skanėstai buvo išdalyti už simbolinį mokestį – po du litus už cepeliną.
Nors iš pradžių renginyje dalyvauti užsiregistravo 30 pretendentų, galiausiai akistatai su įspūdingais didžkukuliais pasiryžo 20 klaipėdiečių, tarp kurių buvo ir pora merginų.
„Scandlines“ vyriausioji vadybininkė Kristina Zalagėnė prasidėjus renginiui nesiėmė prognozuoti rekordų. „Buvo tokių dalyvių, kurie žadėjo suvalgyti ir 15 cepelinų, tačiau kai pamatė jų dydį, akys iš nuostabos išsiplėtė“, – juokavo pašnekovė.
Į keturias komandas suskirstyti dalyviai didžkukuliams naikinti turėjo po 15 minučių. 4 cepelinų „rekordu“ prasidėjusios varžytinės vėliau pateisino posakį, jog apetitas auga bevalgant, mat su vis nauju turu valgytojai sudorodavo ir po daugiau cepelinų.
Dėl trečiosios vietos susirungė septyni varžybų dalyviai, įveikę po 5 didžkukulius. Po papildomo turo ir dar pustrečio cepelino paskutinioji vieta atiteko Aivarui Grabauskui. Specialaus turo prireikė ir čempionato nugalėtojui išsiaiškinti. Jame susirungė du po 6 didžkukulius sukirtę dalyviai. Po paskutinio čempionato „pratęsimo“ paaikštėjo, jog pirmoji vieta atiteko Raimondui Valančiui, „sustiprinusiam“ savo rekordą papildomu pusantro cepelino. Jėgų pritrūkusiam jo priešininkui Sauliui Brukčui teko antroji vieta.
Prizinių vietų laimėtojams dovanų teko kelionės į Stokholmą, Rygą ir Vilnių bei nemokamos nakvynės viešbučiuose.
Naujausi komentarai