Žmogus Raketa pirmą kartą apskriejo Fudzijamos kalną | Diena.lt

ŽMOGUS RAKETA PIRMĄ KARTĄ APSKRIEJO FUDZIJAMOS KALNĄ

  • 0

"Jetmano" vardu pasaulyje žinomas Yves'as Rossy surengė dar vieną pasiskraidymą. Ekstremalas iš Šveicarijos pirmą kartą savo sugebėjimus demonstravo Azijoje. Ten jis apskriejo aplink Japonijos simbolį - Fudzijamos kalną.

Yves'as „Jetmanas" Rossy įspūdingą pasiskraidymą atliko spalio 28-lapkričio 3 dienomis.  Neušatelyje gimęs 54 metų lakūnas-išradėjas devynis kartus apskriejo už 96 km nuo sostinės Tokijo stūksantį 3776 m aukščio dar neužgesusį ugnikalnį - didžiausią kalną Japonijoje.

Ekstremalas iš pradžių pakilo su sraigtasparniu į pusketvirto kilometro aukštį.  Jo skrydis truko apie 10 minučių.

„Skrisdamas jaučiausi kaip sapne, - prisipažino Yves'as Rossy. - Tai neapsakomas grožis ir ypatinga dvasia."

Šveicaras skrido su keturis reaktyvinius variklius turinčiu sparnu, kurio plotis - du metrai.  Patobulintas skraidyklės sparnas iš anglies pluošto be degalų dabar sveria tik 22 kg. Su reaktyviniu sparnu ekstremalas pasiekė vidutinį 200 km/val. greitį. Tačiau jis gali skirsti ir 300km/val.

Jo skrydis įprastai trunka nuo šešių iki trylikos minučių. Po to sparnuotas Yves'as nusileidžia su parašiutu "de France Legend R".

 

 

Ekstremalas.lt jau rašė apie ne vieną šveicaro bandymą.Tąkart jis pasiskraidė greta lėktuvo "Spitfire MH434", kurį valdė "Breitling Flyer" komandos narys, garsus britų pilotas Nigelas Lambas.

Yves'as skraidė ir greta keleivinio lėktuvo "Breitling Douglas DC-3". Tuomet jis sugebėjo ore susilyginti su keleiviniu lėktuvu ir greta jo skristi 7 minutes. Iki tos dienos to dar niekam nebuvo pavykę padaryti.

Analogų neturintį projektą Y.Rossy vystyti pradėjo prieš 19 metų, o pirmą kartą įspūdingu skrydžiu išgarsėjo prieš beveik šešerius metus, kai perskrido Lamanšą. Vėliau buvo įvykdytas ne vienas sudėtingas skrydis. Tiesa, ne visi skrydžiai buvo sėkmingi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS