Ansamblio meistriškumas įvertintas pasauliniame festivalyje | Diena.lt

ANSAMBLIO MEISTRIŠKUMAS ĮVERTINTAS PASAULINIAME FESTIVALYJE

  • 1

Ežerėlio kultūros centro Ringaudų laisvalaikio salės liaudiškos muzikos ir šokių ansamblis "Rasa" tarptautiniame liaudiškos muzikos festivalyje Kinijoje buvo apdovanotas už meninį lygį ir meistriškumą.

Ansamblio meno vadovas Gintaras Vilčiauskas pasakojo, kad festivalis šešias dienas vyko Henano provincijoje, Luojango mieste, turinčiame 3 mln. gyventojų. Festivalio metu ansambliečiai susipažino su kitais kolektyvais iš Australijos, Portugalijos, Rusijos, Bulgarijos ir Lenkijos. Vadovas džiaugėsi, kad kolektyvas gavo pakvietimų apsilankyti festivaliuose, kurie vyks Australijoje ir Portugalijoje.

Ežerėlio kultūros centrui ansamblis "Rasa" priklauso nuo šių metų sausio mėnesio. Anksčiau "Rasa" atstovavo Lietuvos sporto universitetui ir jame repetuodavo. Kai universitetai ėmė galvoti apie jungimąsi, buvo nutrauktas finansavimas, o kolektyvas iš patalpų išprašytas. Tuomet juos priėmė Kauno rajono savivaldybė, kadangi beveik pusė kolektyvo narių gyvena Kauno rajone.

Atlikėjai mūsų krašto organizuojamus renginius pakelia į aukštą lygį.

Kolektyvui išlaikyti buvo skirti etatai, čia dirba orkestro, šokių grupės vadovai, akompaniatorius-koncertmeisteris. Repeticijos vyksta Ringaudų laisvalaikio salėje. Šiais metais "Rasa" jau surengė ne vieną koncertą, dalyvavo respublikiniuose festivaliuose, konkursuose.

"Kolektyvas gražiai dirba, juo mes didžiuojamės. Ansamblis turi pačią aukščiausią (I) meno kolektyvų kategoriją. Atlikėjai mūsų krašto organizuojamus renginius pakelia į aukštą lygį", – pasakojo Ežerėlio kultūros centro direktorė Inutė Strašinskienė.

Lapkričio mėnesį Ringaudų atnaujintoje sporto salėje numatoma organizuoti didelį renginį, jame kolektyvas atliks savo parengtą programą ir prisistatys Ringaudų bendruomenei bei Kauno rajonui. "Tikimės, kad orkestras pasipuoš ir naujais tautiniais kostiumais", – sakė I.Strašinskienė. Šiuo metu siuvami kostiumai septyniolikai orkestro dalyvių už beveik 7 tūkst. eurų.

"Rasa" – tai jaunatviško veržlumo kupinas ansamblis, jau daugiau nei 50 metų puoselėjantis meilę lietuvių liaudies šokiui bei muzikai ir vienijantis visus, neabejingus tautiniam menui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

XXX

Dyiaugiames ir sveikiname!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS