Botanikos sodo mugėje – nuo edukacijos iki koncertų | Diena.lt

BOTANIKOS SODO MUGĖJE – NUO EDUKACIJOS IKI KONCERTŲ

  • 1

Gegužės 3–5 d. Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sode šurmuliuos tradicinė – jau 21-oji – mugė „Pakalnutės žiedas“. Šių metų programa žada spalvingas ekskursijas po tulpyną, daigelių auginimo pamokas vaikams ir suaugusiesiems, koncertus ir plačią sodinukų, tautodailės dirbinių ir ūkininkų atvežtų maisto produktų pasiūlą.

VDU Botanikos sodas „Pakalnutės“ muges rengia du kartus per metus: pavasarį sukviečia į „Pakalnutės žiedą“, o rudenį rengia „Pakalnutės uogos“ mugę. „Planuodami renginių programą, stengiamės, kad ji patrauktų ne tik suaugusius, bet būtų įdomi ir vaikams – šiais metais mažiesiems mugės dalyviams siūlysime įdomias pamokas.

VDU Botanikos sodo prieigose vyksiančioje mugėje bus galima įsigyti sodinukų, rasti įdomesnių maisto produktų. Užėjusius į parką, kviesime net į penkias ekskursijas po spalvingąjį tulpyną. Apie tulpių auginimą, priežiūrą, dekoratyvumą pasakos VDU Botanikos sodo vyr. botaninių kolekcijų kuratorė Rita Maršelienė. Džiaugiamės, kad šiais metais prie mūsų prisijungė „Žali žali“: vaikams ir suaugusiems bus surengtos net trys pamokos su degustacijomis apie daigelių auginimą namie, naudingąsias savybes“, – pasakojo VDU Botanikos sodo Paslaugų ir edukacijos skyriaus vadovė Kristina Mulevičienė. Mugėje bus galima įsigyti prieskoninių, dekoratyviųjų, retesnių augalų, šluotelinių hortenzijų, bus itin gausi siauralapių viksvų ekspozicija (augintojai turi daugiau kaip 130 veislių), lankytojai galės rinktis retuosius vaiskrūmius ir kitus augalus. Vietoje bus rūkoma žuvis, žadama kitų gardžių kepinių ir maisto gaminių. Sodo prieigose vyksianti mugė visiems lankytojams yra nemokama, parko erdvėse vyksiančios pamokos ir ekskursijos papildomai neapmokestinamos (galioja parko lankymo bilietas).

Mugės darbo laikas: gegužės 3–4 d. 9–18 val., gegužės 5 d. 9–16 val. VDU Botanikos sodas, Ž. E. Žilibero g. 6, Kaunas.

PROGRAMA:

Gegužės 3 d. (penktadienis)

9-18 val. mugė VDU Botanikos sodo prieigose.

14, 15, 16, 17, 18 val. „Viskas apie tulpes iš ekspertės lūpų“. VDU Botanikos sodo vyr. botaninių kolekcijų kuratorė Rita Maršelienė.

17 val. „Žali žali“ edukacinė programa: valgomųjų daigelių auginimas namie, naudingosios savybės ir skonių paletė. „Žali žali“ ūkio įkūrėja Indrė Benevičienė, valgomuosius daigelius auginanti jau šešerius metus (net 18 įvairiausių rūšių), pasidalins patirtimi apie skirtingų rūšių daigelių daiginimą namie: nuo ko pradėti, kaip prižiūrėti, ką ir su kuo valgyti, kad maistas, turintis daigelių, būtų ir skanus, ir naudingas. Pamokos trukmė – 45 min.

Gegužės 4 d. (šeštadienis)

9-18 val. mugė VDU Botanikos sodo prieigose.

12 val. „Žali žali“ edukacinė programa pabiručiams: įvairių valgomųjų daigelių ragavimas. Vaikučiai patys pasisės saulėgrąžų sėklas, išmoks, kaip prižiūrėti daigelius. „Žali žali“ ūkio įkūrėja Indrė Benevičienė, pati auginanti du vaikučius, su šia edukacine programa jau aplankė ne vieną Kauno ir Kauno r. darželį. Rezultatai labai džiugina – vis daugiau tėvelių ir auklėtojų pasakoja, kad vaikai prašo žalumynų! Pamokos trukmė – 45 min.

15 val. „Žali žali“ edukacinė programa: valgomųjų daigelių auginimas namie, naudingosios savybės ir skonių paletė. „Žali žali“ ūkio įkūrėja Indrė Benevičienė, valgomuosius daigelius auginanti jau šešerius metus (net 18 įvairiausių rūšių) pasidalins patirtimi apie skirtingų rūšių daigelių daiginimą namie: nuo ko pradėti, kaip prižiūrėti, ką ir su kuo valgyti, kad maistas, praturtintas daigeliais, būtų ir skanus, ir naudingas. Pamokos trukmė – 45 min.

Gegužės 5 d. (sekmadienis)

9-16 val. mugė VDU Botanikos sodo prieigose.

13 val. „Pavasario žaismas“. Įgarsintų akimirkų autorė GULBĖ. Garliavos muzikos mokyklos atlikėjai.

15 val. Choras „Gaida“, vad. Arvydas Paulauskas.

GALERIJA

  • Botanikos sodo mugėje – nuo edukacijos iki koncertų
  • Botanikos sodo mugėje – nuo edukacijos iki koncertų
  • Botanikos sodo mugėje – nuo edukacijos iki koncertų
  • Botanikos sodo mugėje – nuo edukacijos iki koncertų
  • Botanikos sodo mugėje – nuo edukacijos iki koncertų
  • Botanikos sodo mugėje – nuo edukacijos iki koncertų
VDU Botanikos sodo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

R.A

viskas deka Kristinos , dekui jai saunuole

SUSIJUSIOS NAUJIENOS