Choras „Svajonė“ atšventė jubiliejų | Diena.lt

CHORAS „SVAJONĖ“ ATŠVENTĖ JUBILIEJŲ

  • 0

Lapkričio 7-osios vakaras vainikavo Raudondvario kultūros centro mišraus choro „Svajonė“ kūrybinės veiklos 55-erių metų sukaktį. Į šventinį koncertą suvažiavo choro draugai iš Varėnos, Prienų, Jonavos, Kauno, iš Garliavos, Domeikavos, Samylų – tai tik dalis tų, su kuriais per pusšešto dešimtmečio bendrauta, drauge dainuota respublikinėse ir rajoninėse dainų šventėse.

Į jubiliejinį renginį susirinko gausus būrys raudondvariečių – choristų artimieji, draugai, pažįstami, kaimynai, buvę choristai, ir visi, kurie neabejingi dainai.

Šventiniam koncertui choras paruošė visiškai naują programą. Tai vadovės Renatos Mišeikienės sumanymas – parodyti choro galimybes atlikti labai įvairų repertuarą: nuo liaudies dainų iki populiariosios muzikos kūrinių, pristatyti moterų, vyrų, mišrų ansamblius, dainuoti pritariant muzikai ir a cappella, o tuo pačiu atspindėti kolektyvo nueitą kelią. Įgyvendinti šį sumanymą padėjo koncertmeisteris Saulius Gudas ir instrumentinė grupė bei režisierė Kristina Pliskaitienė.

Renginys darniai įsipynė į 55 metų kūrybinės veiklos koncertų pynę. Kiek jų būta? Choristai paskaičiavo, kad vidutiniškai per metus koncertuoja 10-12 ar net 15 kartų, tad nebus suklysta pasakyti, jog per gyvavimo metus „Svajonė“ surengė nuo 500 iki 700 koncertų.

Vakaro metu pagerbti daugiausiai metų kolektyvui atidavę choristai, vienas jų – Alfonsas Apalianskas – chore dainuoja 50 metų. Jis – daugiau kaip 10 respublikinių Dainų ir šokių švenčių, Kauno rajono dainų ir šokių švenčių dalyvis. Koncertų, kuriuose A. Apalianskas dalyvavo atstovaudamas Raudondvariui ir Kauno rajonui, sąrašą sudaro keli šimtai pasirodymų. 

Scenoje „Svajonės“ atliekamus kūrinius keitė sveikinimų gausa. 

Choras „Svajonė“ šiandien yra aktyvus Raudondvario ir Kauno rajono muzikinio gyvenimo dalyvis, be jo neapsieina ir kaimyninių savivaldybių, šalies šventės. Šiandien kolektyve dainuoja 35 choristai.

GALERIJA

  • Choras „Svajonė“ atšventė jubiliejų
  • Choras „Svajonė“ atšventė jubiliejų
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS