D. Ulbinaitės knygos pristatyme – šiltas pokalbis apie prezidentę | Diena.lt

D. ULBINAITĖS KNYGOS PRISTATYME – ŠILTAS POKALBIS APIE PREZIDENTĘ

Daiva Ulbinaitė ketvirtadienio vakarą Kaune pristatė savo knygą „Nustokime krūpčiot. Prezidentė Dalia Grybauskaitė“. Autorė pasakojo apie sudėtingą knygos rašymo eigą, paaiškino pavadinimo reikšmę ir dalijosi įdomiomis detalėmis.

Pristatymo metu vyko diskusija, kurią moderavo būsima Vytauto Didžiojo universiteto Kūrybinių industrijų antrakursė Emilija Izabelė Adomaitytė. Vyriausioji patarėja viešųjų ryšių ir komunikacijos klausimais, buvusios Lietuvos prezidentės spaudos tarnybos vadovė ir žurnalistė D. Ulbinaitė nuoširdžiai atsakinėjo į klausimus apie savo gyvenimo kelią, knygos rašymą ir Dalią Grybauskaitę. Knygos pristatymas vyko „Vagos“ knygyne, prekybos centre „Mega“.

Autorė diskusijoje dalijosi tikra istorija apie knygos rašymą ir pabrėžė, kad tai buvo tikrai nelengva. „Kadangi nieko specialiai nesižymėjom, tai teko atkurti daug įvykių iš atminties, rasti gyvų liudininkų, kurie prisimena detales. Pirmiausia, tai pasidariau 2009-2019 metų laiko juostą. Tai užtruko pusmetį“, – tokią knygos pradžią prisimena D. Ulbinaitė. Paklausus apie pavadinimą, knygos autorė sakė, kad tai prezidentės frazė. Ji sunkių situacijų metu visada sakydavo: „Pirmiausiai nustokit krupčioti ir tada rasite sprendimus“.

Taip pat renginyje buvo pabrėžiamas ir prezidentės D. Grybauskaitės humoro jausmas, empatiškumas ir dosnumas bei meilė ir pagarba Lietuvai. Knygos autorė neslepia, kad visa komanda to iš jos mokėsi. Paprašius papasakoti apie tai, kokia yra D. Grybauskaitė ir ko žmonės apie ją nežino, D. Ulbinaitė sakė: „Prezidentė kaip ir mes visi, žmogus kaip žmogus: ir batas nuspaudžia, ir dantį skauda, ir užspringsta ne vietoj, ir juokas suima.“

Renginio metu autorė papasakojo ir apie savo darbo Prezidentūroje pradžią. D. Ulbinaitė minėjo, kad jos pirmą kartą paklausus, ar nori prisijungti prie komandos, ji atsisakė ir vyko atostogauti į Dzūkiją, tačiau sulaukusi antro skambučio nusprendė pabandyti.

Po diskusijos žmonės taip pat klausinėjo rūpimų gyvenimiškų klausimų apie D. Grybauskaitę: kokios muzikos klausosi, kokie aktoriai patinka, koks buvo jos laisvalaikis, kai ji buvo prezidentė.

Renginį organizavo Raminta Šidlauskaitė – būsima trečio kurso Vilniaus universiteto Kauno fakulteto Lietuvių filologijos ir reklamos studijų programos studentė. Raminta sugalvojo organizuoti šį renginį, kadangi atlieka savanorišką praktiką knygyne ir peržiūrėjus neseniai išleistų knygų sąrašą, dėmesį patraukė būtent D. Ulbinaitės knyga.

GALERIJA

  • D. Ulbinaitės knygos pristatyme – šiltas pokalbis apie prezidentę
  • D. Ulbinaitės knygos pristatyme – šiltas pokalbis apie prezidentę
  • D. Ulbinaitės knygos pristatyme – šiltas pokalbis apie prezidentę
  • D. Ulbinaitės knygos pristatyme – šiltas pokalbis apie prezidentę
I. Krunglevičiūtės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Alis...

reklama...

Anonimas

Tokio šlamšto neskaitau, gaila laiko.

...,ryta pasitinku su LRT KLASIKA...,

siandien GIRDEJAU...,knygu DAUG,o literaturos MAZAI...,skaitau TIK PACIAS GERIAUSIAS KNYGAS...,apie SAVE kaip SKAITYTOJA ir ASMENYBE... TASKAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS