Dailininkė I. Mikuličiūtė-Mika: jau mano laikas kalbėti | Diena.lt

DAILININKĖ I. MIKULIČIŪTĖ-MIKA: JAU MANO LAIKAS KALBĖTI

Po ilgokai trukusios karantino ribojimų nulemtos pauzės bibliotekoms atvėrus duris skaitytojams, viduje jų laukia ne viena įdomi paroda.

Iki šio mėnesio pabaigos Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje veiks Irenos Mikuličiūtės-Mikos tapybos darbų paroda „Mano laikas kalbėti“. Joje eksponuojami autorės ketverių metų kūrybos darbai sakraline tematika, taip pat – peizažai ir portretai. Dailininkė spalvomis perteikia savo mintis, ir kiekvienas paveikslas pasakoja savitą, ryškią istoriją.

„Tapytoją, dailės pedagogę Ireną Mikuličiūtę-Miką sunku įsprausti į vienus, aiškius rėmus. Ji nesiekia išskirtinumo – savaime charizmatiška asmenybė, kurią galima laikyti ryškia Kauno figūra. Mikuličiūtė-Mika priklauso XX amžiaus pabaigos ekspresionistų kartai, susijusiai su Raimundo Mikšio, Alfonso Vilpišausko ir Arūno Vaitkūno kūrybos strategijomis. Be abejonės, šios tapytojos kūryba – kitokia negu kolegų. Ji ištikima ekspresyviam potėpiui ir mįslingai abstrakcijai, kurie žiūrovą veda po meno labirintą tarp tamsos ir šviesos, horizontalės ir vertikalės, abstrakcijos ir figūratyvo“, – taip dailininkę pristatė meno kritikas Astijus Krauleidis Vermontas.

I. Mikuličiūtė-Mika – dailininkė tapytoja, dailės pedagogė, galeristė, Lietuvos dailininkų sąjungos narė, Lietuvos dailės ugdytojų draugijos narė, Lietuvos meno galerininkų asociacijos ir Nacionalinių kūrybinių industrijų asociacijos narė – iki šiol yra surengusi bei dalyvavusi daugiau nei 60 parodų, plenerų bei kitų meno projektų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

tam--,,KolIEga,,-

toks toky pazino.......ir yvertino..

G.

Iš kai kurių komentarų matyt, kad traktoristai pradėjo skaityti apie meną...

Kolega

Nors ji man nepatinka Bet darbas GERAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS