Dar viena proga išvysti kino deivę M. Monroe | Diena.lt

DAR VIENA PROGA IŠVYSTI KINO DEIVĘ M. MONROE

  • 0

Vasario 10 d. „Kino klasikos klubas“ kviečia į Kauno kino centrą „Romuva“ pažiūrėti režisieriaus Billy Wilderio jubiliejui skirtą filmą „Džiaze tik merginos“.

Originalus šio filmo pavadinimas „Kai kas mėgsta karščiau“ (Some Like It Hot) Sovietų sąjungoje buvo pakeistas į mažiau dviprasmišką ir gal net tikslesnę frazę „Džiaze tik merginos“. Tai nesenstanti komedija, kuri seniai tapo savo žanro perliuku. Autoriai azartiškai parodijuoja tradicinius gangsterinius filmus, o aktoriai Jackas Lemmonas ir Tony Curtis skoningai tęsia komedijų tradicijas. Tačiau, ko gero, didžiausia šio filmo puošmena – tai legendinė sekso deivė Marilyn Monroe, kuri čia ne tik kvailioja smagioje kompanijoje, bet ir dainuoja.

O prasideda istorija nuo rimto įvykio – kartą „sausojo įstatymo“ laikais du muzikantai nevykėliai viename garaže atsitiktinai tapo mafijos kruvinų vaidų liudininkais (filmo autoriai primena garsų JAV mafijos susišaudymą 1929 m. per Šv. Valentino dieną) ir buvo priversti nešti kudašių. Pasprukti vyrukams pavyko, tačiau nuo tolimesnio banditų keršto jiems teko gelbėtis itin rafinuotu būdu. Kad gangsteriai jųdviejų nesučiuptų, draugams neliko nieko kito, kaip... apsimesti žaviomis panelėmis ir išvykti gastrolių su merginų muzikine grupe. Taip bosine gitara grojantis Džeris virto blondine Džeraldina, o saksofonininkas Džo tapo šatene Dafne.

Filmo replikos seniai virto kinomanų dažnai naudojamomis citatomis, o pats filmas ne kartą vadintas geriausia amerikietiška komedija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS