Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka | Diena.lt

DEGUSTACINIS VAKARAS KAUNE SU VOKIETIJOS GRILIO ČEMPIONO IŠSKIRTINE PAMOKA

  • 1

Griliai.lt Kaune organizuotame „BBQ Grand“ renginyje, kurio šūkis: „Fire, Food & Fun“, Vokietijos grilio čempionas Andreas Rummel surengė gyvą maisto gaminimo pamoką.

„Nėra maisto, kurio nebūtų galima iškepti ant grilio“, – šmaikštavo pasaulyje žinomas  barbekiu ruošimo ekspertas. A.Rummel yra TV laidų vedėjas, knygų autorius, o taip pat – ir Kanados grilių gamintojo „Napoleon“ reklaminis veidas Andreas daug keliauja po pasaulį, o su kauniečiais jis pasidalino ne viena patiekalų gamybos paslaptimi, pakvietęs į degustacinę vakarienę.

Edukacijai jis vienu metu naudojo net keturi „Napoleon“ dujinius grilius, o renginį stebėjo ne tik virtuvės profesionalai, bet ir būrys kulinarijai neabejingų svečių. Tarp jų – Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas, Kauno krepšinio klubo „Aistės-LSMU“ direktorius Petras Aleksonis su krepšininkėmis bei kiti Lietuvoje žinomi žmonės.

Didžiausio grilių centro Lietuvoje Griliai.lt įkūrėjo Mindaugo Kalvaičio ir partnerių iniciatyva, restorane „Fresh Buffet Medžiotojų užeiga“, A.Rummel vieną po kito gamino išskirtinius patiekalus, demonstruodamas ypatingas maisto derinimo ir gaminimo subtilybes: ant grilio grotelių keptos jūros gėrybės – lėtai prasiveriančios austrės, eršketas su oda.

Organizatorių nuotr.

Renginio dalyvius nustebino grilyje skrudinamos salotos. Susirinkusieji taip pat išvydo, kaip tinkamai paruošti elnienos steiką su juodųjų česnakų padažu ar net grilyje iškepti šilauoges desertui. BBQ virtuozas ne tik demonstravo naudojamus ingredientus, bet ir pasidalino savo asmeniniais atradimais, paaiškinančiais, kodėl valgis įgauna vieną ar kitą skonį. Papasakojo, ko geriau vengti grilinant bei kokių taisyklių privaloma laikytis.

Renginio dalyviai ne tik degustavo pagamintą maistą, bet ir išgirdo naudingos informacijos apie naujausias grilinimo tendencijas. Vakaro svečiams pristatytos Griliai.lt asortimentas bei paskutinės naujienos. Peilių ekspertas Rimantas Lukoševičius išsamiai papasakojo apie aukščiausios kokybės peilius „Style de Vie“, „Oleio“, „Yaxell“, be kurių maisto gaminimas neįmanomas, o taip pat patarė, kaip išsirinkti tinkamą peilį konkrečiai gaminimo funkcijai atlikti ir kaip juos tinkamai prižiūrėti.

Tiesiai į renginį iš Olandijos atvykęs profesionalus grilio meistras Stephane Pover atskleidė paslaptis, kaip patiekalams suteikti ypatingą dūmo skonį ir malonų aromatą naudojant „Smokey Olive Wood“ drožles.

Nėra maisto, kurio nebūtų galima iškepti ant grilio.

Meistras atkreipė dėmesį, kad itin svarbus yra drožlių pasirinkimas, nes taip galima pasirinkti mėgstamą dūmą.

„Ar ragavote kepsnį su avokado medžio drožlių poskoniu?“ – intrigavo svečias.

Visi vakaro gaminami patiekalai buvo gardinami pasaulio grilio čempiono Marco Greulich „Rock’n’Rubs“ prieskoniais, pagamintais Vokietijoje. Jie pasižymi aukščiausia natūralia kokybe, yra veganiški bei sudėtyje neturi glitimo. Prieskonius galima įsigyti tik Griliai.lt parduotuvėje.

„Išbandykite naujus derinius su džiovintais pomidorais ir levanda ar gardinkit patiekalus baltais pipirais, imbieru ir citrinom“, – ragino grilinimo meistrai.

Renginio organizatorių tikslas – populiarinti grilinimo kultūrą Lietuvoje, pristatyti pasaulines grilinimo tendencijas. O taip pat parodyti, kad grilinimas tai ne tik maisto ruošimas, bet ir puikus laisvalaikis kartu su draugais, kolegomis ir artimaisiais.

„Mūsų, Griliai.lt įkūrėjų, pagrindinis noras yra padėti pajusti visiems, kad grilinimas yra malonumas. Grilinti galima įdomiau, paprasčiau, o taip pat įmantriau, kiekvienam pasirinkus tinkamiausią bei patraukliausią grilinimo būdą“, – teigė M.Kalvaitis.

Organizatorių nuotr.

Pasak Mindaugo, renginyje siekta pakeisti ir nusistovėjusius stereotipus apie dujinius bei elektrinius grilius. Šie griliai yra neatsitiktinai populiarūs, nes juos paprasta naudoti, o suteikiamos galimybės – neribotos. Tai – išsigelbėjimas, užklupus netikėtiems svečiams – gardžią vakarienę su minimalia priežiūra galima paruošti per 15 minučių.

Su Griliai.lt atraskite būtent Jums tinkamiausią ir maloniausią grilinimo būdą!

Prisiruošėte įsigyti išsvajotąją kepsninę, o gal tiesiog atėjo laikas senąją pakeisti nauja – apsilankykite Griliai.lt. Tai – didžiausias grilių ir jų aksesuarų turintis centras Lietuvoje. Čia galima rasti ne tik visus pasaulinių grilių gamintojų „Napoleon“, „Cobb“, „Weber“, „Traeger“ ir kitų prekės ženklus, bet ir išsirinkti kokybišką peilių rinkinį, įsigyti prieskonių, surasti išskirtinę dovanos idėją bei sulaukti išsamių konsultacijų ir rekomendacijų.

GALERIJA

  • Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
  • Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
  • Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
  • Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
  • Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
  • Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
  • Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
  • Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
  • Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
  • Degustacinis vakaras Kaune su Vokietijos grilio čempiono išskirtine pamoka
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Degustacija gerai neapdorotos mėsos. Tokios valgyti negalima.Vadinamas Steikas,yra nesveikas maistas.Kad valgyti neapdorotą mėsą ,reikia pačiam užsiauginti kiaulę ar kitą gyvūną.Neaiškinsiu kodėl,manau žino dauguma,kas nežino, tegul valgo , jų reikalas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS