Domeikava gyventojams surengė įspūdingą trijų dienų šventę – minėjo herbo 20-metį | Diena.lt

DOMEIKAVA GYVENTOJAMS SURENGĖ ĮSPŪDINGĄ TRIJŲ DIENŲ ŠVENTĘ – MINĖJO HERBO 20-METĮ

  • 2

Paskutinį vasaros savaitgalį Domeikavos seniūnija kartu su bendruomenėmis ir kultūros centru savo gyventojams surengė įspūdingą trijų dienų šventę – minėjo herbo 20-metį. Domeikava yra ne tik didžiausia kaimo statusą turinti Lietuvos gyvenvietė, bet ir daugiausia, daugiau kaip 11 tūkst., gyventojų turinti Kauno rajono seniūnija.

Paskutinį kalendorinės vasaros penktadienį vyko jubiliejinis, penktasis, jaunimo muzikos festivalis-konkursas „Jaunimo muzikos šėlsmas“. Šeštadienį nuo ankstyvo ryto seniūnijoje šurmuliavo amatininkų ir maisto mugė, mažųjų laukė įvairios pramogos, žaidimai ir edukacijos, vyko dainų ir šokių ansamblių varžytuvės „Domeikavos padūktinis 2022“, diskgolfo ir smiginio varžybos.

Vakare į šventę susirinkusi bendruomenė išvydo Domeikavos atsiradimo legendą, kurią gyventojams papasakojo Ramučių kultūros centro vadovė Živilė Jurgaitienė. Maloni staigmena domeikaviečiams buvo bajoro Domeikio prisistatymas, kuris šventės metu atliko Domeikavos himną. Šventinį vakarą vainikavo įspūdingas koncertas, kuriame gerą pirtį užkūrė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Leonas Somovas ir ugnies teatro pasirodymas „Led Tech Show“.

Sekmadienį Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje aukotos šv.Mišios už seniūnijos gyventojus, o po jų nuskambėjo charizmatiškosios Evelinos Sašenko koncertas su Domeikavos laisvalaikio choru „Versmė“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nebuvo

Girdėjosi ir už 2 km., Bet paskui galės taupyti nešviesdami gatvių

žmonės

kada pagaliau perprasite tų kryžiuočių velniavą ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS