Dovana kauniečiams – paramos koncertas | Diena.lt

DOVANA KAUNIEČIAMS – PARAMOS KONCERTAS

Vytauto Didžiojo universiteto kamerinis orkestras su žiema atsisveikina koncertu, kuriame kvies klausyti išskirtinės klasikinės muzikos programos ir drauge paremti Kauno hospiso namus.

Nepaprastai šiltai priimtas ir didelio susidomėjimo sulaukęs lapkričio 15-ąją miestui dovanotas koncertas paskatino kolektyvą pakviesti Kauno gyventojus ir svečius į dar vieną tiek puikiai žinomos, tiek rečiau girdimos klasikinės muzikos renginį ir paskirti vakarą paramos tikslams.

"Praėjusį kartą supratome, kaip svarbu ir džiugu dovanoti koncertą savo miestui. Šįkart einame dar toliau – patys duodami, ką turime geriausio, kviečiame duoti ir kitus, todėl rengiame paramos koncertą", apie koncerto idėją pasakojo orkestro vadovė ir renginio vedėja Rita Bieliauskaitė.

Paskutinę žiemos dieną VDU Didžiojoje auloje skambės Johanno Strausso, George'o Bizet, Georgo Friedricho Handelio, Wolfgango Amadeus Mozarto, taip pat italų ir lietuvių kompozitorių kūriniai.

Akompanuojant VDU Kameriniam orkestrui ir pianistei Živilei Kudirkaitei dainas ir arijas atliks VDU Muzikos akademijos operos solistai Karolina Mockė, Evelina Sakalauskaitė, Julija Stankevičiūtė, Nerijus Noreika, Paulius Kaminskas ir džiazo atlikėja Rugilė Padvilikytė.

Klausytojų laukia ne tik vokalinė muzika. Dirigento Jono Janulevičiaus vedamas VDU kamerinis orkestras atliks ir retai Lietuvoje girdimas britų kompozitoriaus Benjamino Britteno variacijas kameriniam orkestrui bei Roberto Schuberto uvertiūrą c-minor styginių kvintetui.

R.Bieliauskaitė tikina, kad tokie koncertai, kuriuose žymiausių klasikų kūrinius atlieka eksperimentais ir staigmenomis garsėjantis orkestras bei būrys jaunų, šiuolaikiškai mąstančių dainininkų, yra geriausia proga susitikti ir kartu praleisti vakarą visų kartų šeimos nariams, kurių kiekvienas atras sau artimus klasikos skambesius.

Koncertas taps ir įžanga VDU kamerinio orkestro organizuojamam kasmetiniam festivaliui "Avanti", vyksiančiam balandį ir laukiamam tiek ilgamečių jo gerbėjų, tiek naujų potyrių pasiilgusių skeptikų.


Kas? VDU kamerinio orkestro labdaros ir paramos koncertas.

Kur? Vyks VDU Didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7).

Kada? Vasario 28 d. 19 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kauniete

O tai labai smagu šaunu kad tokiu koncertu dar yra

Gffgg

Nereikia tų koncertų,nebent narkomanam ar apdujusiem.Koncertas kiekvieną dieną durnių šalyje.Kažką vaidina,nori vaidinti,suvaidinti smagų gyvenimą ,kurio Lietuvoje nėra.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS