Ekstremalai vėl stebins kauniečius: žada įspūdingą reginį | Diena.lt

EKSTREMALAI VĖL STEBINS KAUNIEČIUS: ŽADA ĮSPŪDINGĄ REGINĮ

  • 4

Aštrių pojūčių mėgėjai – pasaulyje sparčiai populiarėjančio, tačiau Lietuvoje vis dar naujo sporto – vaikščiojimo juosta (slackline) entuziastai šį šeštadienį žada akį traukiantį reginį.

Komandos "Slackline Sessions in Kaunas" narys Kęstutis Žižys, pernai taip pat vaikščiojęs ant tarp "Santakos" slėnio pastatų ištemptų vos 2,5 cm pločio medžiaginių tamprių juostų, tikina, kad šiemet vaizdas bus dar įspūdingesnis.

– Kuo šių metų pasirodymas skirsis nuo praėjusiųjų? Ar eisite vienas?

–  Šį kartą mes norėjome suorganizuoti atskirą pasirodymą, kuriuo galėtume tarsi atidaryti vaikščiojimo juostomis sezoną, kadangi šiltuoju metų laiku tuo užsiimti smagiausia. Be to, norime pažiūrėti, kiek patys patobulėjome per žiemą.

Renginyje dalyvaus iki 20 žmonių, todėl bus galima išvysti tiek kauniečių, tiek mūsų draugų iš Vilniaus pasirodymus. Šis užsiėmimas taip pat skatina bendrystę, nes po vieną vaikštome retai – ant juostos, ypač ten, viršuje, yra reikalingas ir palaikymas, ir vienas kito saugojimas, arba, kaip sakome, dvigubas patikrinimas, kad pritvirtinta ir surišta teisingai. Tada ekstremalus sportas tampa saugia, bet daug emocijų sukeliančia pramoga.

– Kas yra slackline?

– Slackline lietuviškai reiškia vaikščiojimą juosta. Tai yra pusiausvyrą tobulinantis užsiėmimas. Ją bandoma išlaikyti ant 2,5 cm ar 5 cm pločio medžiaginės juostos. Lietuvoje juosta dažniausiai tvirtinama tarp medžių. Ant jos užlipęs gali pajusti tai, ką jaučia cirko artistas, vaikščiodamas lynu.

Tai ir sportas, ir laisvalaikio leidimo būdas.

Tai ir sportas, ir laisvalaikio leidimo būdas. Galbūt panašiausias atitikmuo būtų riedučiai ar riedlentės. Kas nori, gali tuo užsiimti laisvu laiku, tačiau pasaulyje jau vyksta ir įvairūs šios sporto šakos čempionatai, siekiama skirtingų pasaulio rekordų.

– Kaip susidomėjote šiuo neįprastu sportu?

– Pirmą kartą sužinojau apie šį užsiėmimą 2016 m. vasarą, pamatęs, kaip žmonės ant juostų vaikšto parke prie Kauno muzikinio teatro. Išbandžiau, patiko. Tačiau pats pradėjau treniruotis tik po metų. Nuo to laiko, kaip visiems sakau, jau negaliu nulipti nuo juostos.

Tik vėliau sužinojau, kad dar yra ir ekstremali šio užsiėmimo versija – highline. Pirmą kartą tai išbandžiau po trijų mėnesių treniruočių – 2017 m. rugsėjį. Nuo to laiko visada laukiu tokių galimybių kaip šį savaitgalį, t.y. užlipti ant juostos ten, kur po kojomis nėra žemės. Kadangi kalnų Lietuvoje nėra,  tokių galimybių būna ne tiek ir daug.

Šį šeštadienį, balandžio 27 d., nuo 12 iki 17 val. visi susidomėję laukiami prie KTU "Santakos" slėnio (K.Baršausko g. 59, Kaunas), kur bus galima išvysti, kaip tarp A ir B korpuso pastatų 20 m virš žemės ant lynų savo jėgas išbandys vaikščiojimo juosta sportininkai.

GALERIJA

  • Ekstremalai vėl stebins kauniečius: žada įspūdingą reginį
  • Ekstremalai vėl stebins kauniečius: žada įspūdingą reginį
K. Žižio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kauniete

Ligoti tie kurie šnapsa geria

Anonimas

darbo inspekcija informuota o jai nukris

Kauniete

Super
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS