Festivalio „Avanti“ uždarymas: sėkmės JAV sulaukusio albumo pristatymas | Diena.lt

FESTIVALIO „AVANTI“ UŽDARYMAS: SĖKMĖS JAV SULAUKUSIO ALBUMO PRISTATYMAS

  • 0

Balandžio 20 dieną, 18 val., įvyks dvi savaites trukusio šeštojo tarptautinio kamerinės muzikos festivalio „Avanti“ uždarymas.

Paskutiniame koncerte nebus nei nostalgiškų retrospektyvų, nei to, kas buvo populiaru ir sulaukdavo sėkmės anksčiau. Kaip įprasta Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) kamerinio orkestro renginiams, baigiamajame koncerte kauniečiams ir Kauno svečiams bus pristatyta Lietuvoje dar negirdėta muzika. Uždarymo dovana publikai – koncertas yra visiškai nemokamas.

VDU didžiojoje salėje bus pristatyta saksofonininko Liutauro Janušaičio kompaktinė plokštelė „Two Different Sides“, įrašyta drauge su VDU kameriniu orkestru. Orkestras su jaunu muzikantu dirba jau ne vienerius metus, ne tik dėl išskirtinio jo talento groti saksofonu, bet ir dėl panašios idėjų krypties. L. Janušaitis – eksperimentams atviras muzikantas. Neapsiribodamas saksofonininko amplua bei klasikos rėmais, jis pats kuria elektroninę muziką, muziką bigbendams, kameriniams orkestrams, dirba su puikiais džiazo muzikantais, taip pat groja klavišiniais.

VDU kamerinio orkestro vadovė Rita Bieliauskaitė teigia, jog būtent toks atvirumas ne konkretiems žanrams, bet muzikai apskritai, suartino orkestrą su saksofonininku: „Mūsų orkestras tiek festivalyje „Avanti“, tiek kitoje veikloje nuolat ieško naujų ir nebandytų galimybių jungtis pačios įvairiausios muzikos šalininkams, netgi pačių įvairiausių menų atstovams. Liutauras taip pat nepripažįsta „dėliojimo į stalčiukus“, todėl puikiai randame bendrą kalbą ir jau kurį laiką kuriame kartu“, – sako R. Bieliauskaitė.

Drauge su L. Janušaičiu ir VDU kameriniu orkestru koncerto metu gros trimitininkai Mindaugas Vadoklis bei svečias iš JAV Jasonas Hunteris, saksofonininkas Kęstutis Vaiginis, trombonininkas Jievaras Jasinskis, gitaristas Eduardas Armonas, pianistas Tomas Dičiūnas, bosistas Domas Aleksa bei būgnininkas Jonas Gliaudelis.

Lietuvoje dviguba kompaktinė plokštelė bus pristatyta pirmą kartą, tuo tarpu JAV lietuviai jau turėjo galimybę išgirsti įrašytus kūrinius gyvai dar vasario mėnesį, VDU kameriniam orkestrui ir L. Janušaičiui lankantis JAV ir koncertuojant vietinei lietuvių bendruomenei. Sulaukę didelio pasisekimo ir palaikymo, muzikantai nieko nelaukę pristato kompaktinės plokštelės turinį Kaune – šiame koncerte bus atlikta visa dvigubo kompaktinio disko programa. Gera žinia žiūrovams – koncerto metu jie turės galimybę ne tik pirmieji Lietuvoje gyvai išgirsti šią muziką, bet ir gauti kompaktinę plokštelę „Two Different Sides“ dovanų.

Festivalio „Avanti“ nemokamas uždarymo koncertas įvyks VDU didžiojoje salėje (S. Daukanto g. 28).

GALERIJA

  • Jasonas Hunteris
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS