Festivalio „Namas Nr. 2“ pabaigtuvėms – interaktyvus pasirodymas | Diena.lt

FESTIVALIO „NAMAS NR. 2“ PABAIGTUVĖMS – INTERAKTYVUS PASIRODYMAS

Trečiadienį Kaune, daugiau nei šimtą metų gyvuojančioje erdvėje, buvusioje V. Bacevičiaus pradinėje mokykloje, vyks paskutinis netradicinio teatro festivalio „Namas Nr. 2“ renginys.

ELTA jau skelbė, kad festivalį „Namas Nr.2“ surengė viešoji įstaiga INCA.LT, finansavo Lietuvos kultūros taryba bei Kauno miesto savivaldybė. Jame dalyvauti šiemet buvo pakviesti Suomijos bei Lietuvos, taip pat ir Nyderlandų, JAV, Italijos menininkai. Festivalio programoje – spektakliai, improvizuoti pasirodymai bei edukacinės veiklos.

Anot organizatorių, festivalio uždarymo vakarą italų ir lietuvių kūrybinė komanda pakvies į įtraukiančio teatro pasirodymą, o esminės šios teatrinės kelionės kryptys susijusios su fiziniu kontaktu tarp „aktorių“ ir „žiūrovų“ bei subtiliu dalyvių juslių dirginimu.

V. Bacevičiaus mokykloje rasti daiktai ir jos erdvės įkvėpė kūrybinę komandą pro padidinamąjį stiklą pažvelgti į žmogaus gyvenimą – jo kelionę nuo gimimo iki mirties, kupiną įvairiausių jausmų, aistrų, patirčių. Pasislėpę po kaukėmis pasirodymo dalyviai klaidžios mokyklos koridoriais ir ieškos, kur aktoriai kuria veiksmą, prie jo prisijungs, o gal patys taps veiksmo centru.

GALERIJA

  • Festivalio „Namas Nr. 2“ pabaigtuvėms – interaktyvus pasirodymas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS