Festivalis „Akacijų alėja“ atskleidžia visą programą | Diena.lt

FESTIVALIS „AKACIJŲ ALĖJA“ ATSKLEIDŽIA VISĄ PROGRAMĄ

  • 2

Artėjant liepos 13 d., kuomet Kulautuvos pušų apsuptyje 19-ąjį kartą suskambės nemokamas festivalis „Akacijų alėja“, organizatoriai atskleidžia visą programą ir pristato išskirtinai vyrišką atlikėjų dalį.

Antrajame paviešintų atlikėjų sąstate puikuojasi šie atlikėjai – grupės „Arbata“ vokalistas ir tekstų autorius Andrius Zalieska-Žala, iš Dublino pargrįžtantis atlikėjas Darius Mileris-Nojus, indie muzikos kūrėjas Karolis Rupkus, aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Giedrius Arbačiauskas, ir grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Į festivalį skinsis kelią mečetėmis

Pirmą kartą „Akacijų alėjos“ scenoje pasirodysiantys „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ šiais metais su daina ir vaizdo klipu „Mažulė“ susilaukė daugybės simpatijų. Grupės pavadinimas ir kūryba „linksmai beprotiškos“ muzikos mėgėjų ausis kutena jau nuo 2006 m. Šešių vilniečių – Martyno, Juozo, Danieliaus, Antano, Karolio ir Tautvydo – grupės skleidžiama energetika scenoje gali išjudinti ir papirkti kiekvieną. Polka, postpunk‘as ir mariarchi, širdį draskančios baladės ir psichodelinės reprizos padeda apdainuoti šių dienų aktualijas ir kaskart nustebinti savo muzikiniais pasirinkimais.

Pasiteiravus, kaip ir kuo šiuo metu gyvena grupė, atlikėjai teigia, kad šiais metais jų laukia daug reikalų. „Kai pradedi galvot, kiek daug reikalų dar šiais metais laukia: ir naujas albumas, ir koncertinis turas, ir vaizdo klipai, tai visi plaukai piestu stojasi“, – sako grupės gitaros virtuozas Martynas.

Į klausimą, kaip grupė ruošiasi atvykti į „Akacijų alėją“, jei birželio 12 d. Vilniuje surengs „Mažulės“ išlydėtuvių koncertą ir paskelbs jos naują savininką, grupės narys Juozas vaizdingos kelionės nupasakojimo nepagailėjo. „Atvykimas mums bus tikras iššūkis. Paliksime savo komforto zoną. Šiai kelionei specialiai užsisakėm aštresnes mačetes, kad galėtume prasikirsti per akacijas“, – kalbėjo vokalistas Juozas.

Nei rimtų atsakymų, nei rimties, kai scenoje „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ tikėtis nereikėtų. „Akacijų alėjos“ scenoje laukti reikėtų netikėtų grupės sprendimų ir geriausios programos, specialiai pritaikytos festivalio klausytojams. Tą grupė pažadėjo.

Ant scenos – tiesiai iš Dublino

Trečiąjį kartą festivalio scenoje pasirodys atlikėjas D. Mileris-Nojus, kuris nuo 2000 m. gyvena Dubline. Pirmą kartą D. Mileris-Nojus, festivalyje pasirodęs 2007 m., o vėliau 2014 m., yra išleidęs 9 albumus ir jau daugiau nei ketvirtį amžiaus savo muzika ieško kelių į klausytojų širdis.

„Jūsų širdys plaka kaip viena širdis, girdžiu tūkstančius garsų, kurie čia tolsta, čia aidu grįžta, virsdami daina iš mano lūpų. Iki pasimatymo festivalyje „Akacijų Alėja“, kur kiekvienas žodis ir balsas – iš širdies į širdį“, – poetiškai klausytojus kviečia D. Mileris-Nojus.

A. Zalieska-Žala yra geriau žinomas kaip grupės „Arbata“ vokalistas, idėjinis vadas ir dvasinis guru. Neseniai 18-ąjį grupės „Arbata“ gimtadienį atšventęs A. Zalieska-Žala sako, kad „Akacijų alėjos“ festivalyje bus ypatingas koncertas, kurio metu jis pristatys akustines dainų versijas. Nepraleiskite progos pirmi išgirsti naujas ir, žinoma, senas geras dainas.

Festivalio naujokui, indie muzikos kūrėjui K. Rupkui 2018-ieji metai buvo dosnūs tiek asmeniniame gyvenime, tiek ir kūryboje. Praėjusių metų pavasarį jis pirmą kartą gyvai savo kūrybą pristatė tarptautinei publikai „Sofar Sounds Riga“ projekte, o vasarą išbandė ir didžiausio šalyje muzikos festivalio „Granatos Live“ sceną. Organizatoriai tikina, kad festivalio klausytojai bus tikrai maloniai nustebinti atlikėjo išskirtinio vokalo, jausmo, kurį jis perduoda savo dainomis.

Taip pat „Akacijų alėjos“ festivalį savo dainomis ir sodriu balsu džiugins aktorius, dainų autorius ir atlikėjas G. Arbačiauskas, kuriam ir šiais metais patikėta vesti renginį bei misija viso festivalio metu užtikrinti teksto ir muzikos harmoniją.

GALERIJA

  • Festivalis „Akacijų alėja“ atskleidžia visą programą
  • Festivalis „Akacijų alėja“ atskleidžia visą programą
  • Festivalis „Akacijų alėja“ atskleidžia visą programą
  • Festivalis „Akacijų alėja“ atskleidžia visą programą
  • Festivalis „Akacijų alėja“ atskleidžia visą programą
Asmeninio atlikėjų archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

sako

škvalas bus .......... nes tokia ''Kauno bienalė'' prasidėjo su ''eismo trukdžiais'' .............

dalyvausiu butinai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS