Girionys suburs LAND ART mylėtojus | Diena.lt

GIRIONYS SUBURS LAND ART MYLĖTOJUS

  • 1

Liepos paskutinį sekmadienį vienai dienai Girionys (Kauno r.) jau ketvirtą kartą suburs LAND ART mylėtojus. Profesionalios žemės meno architektės Jolantos Malijonienės rankose visa, ką duoda mums gamta, taps viena – natūralia – skulptūra. Kiekvienas galės prisijungti prie natūralaus kuriančio miestelio – eksperimentuoti kartu su trimis edukatoriais ir improvizuoti žolės, medžio ir molio temomis.

Vakaro pabaigoje sukurti darbai bus pristatomi kartu su kolektyvais. Organizatoriai dalyvius pakvies į unikalų pasaulio muzikos skambesį: koncertuos svečiai iš Kanados / Malio. Savo kūrybą dovanos nuostabaus galingo balso atlikėja Djely Tapa kartu su gyvo garso grupe. Garsios Malio Griotų genties palikuonė Djely Tapa – tarsi karštas Afrikos vėjas maišo Sahelio, bliuzo ir elektro atmosferas. Sodriame, galingame Djely Tapa balse skleidžiasi jos moteriškumas ir afrikietiškumas.

Malyje praleidusi vaikystę, vėliau baigusi inžinerijos mokslus Kanadoje, Djely Tapa galiausiai žengė savo motinos, garsios dainininkės, pėdomis. „Afrikos paveldas veda mane į ateitį“ – sakė ji kalbėdama apie savo albumą „Barokan“, kuris 2020 m. JUNO apdovanojimuose pelnė geriausio pasaulio muzikos albumo nominaciją. Lietuvoje šį albumą atlikėja pristatys pirmą kartą. Drąsiai galima sakyti, kad Kauno rajone to dar nebuvo.

Ankstesnės: pernai menininkų formuotos instaliacijos harmoningai įsiliejo į Liepų alėjos peizažą. / Organizatorių nuotr.

Jau nuo 2019 m. kartu su programa „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ Samylų kultūros centras ir Girionių bendruomenė kuria bendrus projektus. Jų pagrindinė tema ir aktualijos – tvari aplinka ir žemės meno objektai.

Projektas yra „Šiuolaikinių seniūnijų“ dalis, jį finansuoja Kauno rajono savivaldybė.

Data: liepos 30 d. 17 val.

Vieta: Liepų alėja, Girionys, Šlienava, Kauno r.

GALERIJA

  • Girionys suburs LAND ART mylėtojus
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

chujasosai su chujasoskem isdarkys ir ta

unikalu gamtos kampely ,Girionyse.Atitems ir ten afrika ir arabu emiratus ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS