Į Kauną grįžta trimito virtuozas R. Lelelu: demonstruos precizišką atlikimo techniką | Diena.lt

Į KAUNĄ GRĮŽTA TRIMITO VIRTUOZAS R. LELELU: DEMONSTRUOS PRECIZIŠKĄ ATLIKIMO TECHNIKĄ

  • 1

Vienas geriausių savos kartos atlikėjų trimitininkas Romainas Leleu, Kaune viešėjęs 2017-ųjų gruodį, vėl džiugins miesto publiką. Kartu su kauniečiams jau pažįstamu dirigentu Alainu Pâris jis surengs prancūzų romantiko, kompozitoriaus Hectoro Berliozo atminimui skirtą koncertą.

Savo meistriškumui pademonstruoti R.Leleu atliks Josepho Haydno Koncertą trimitui ir orkestrui Es-dur bei virtuozinę Jeano-Baptisto Arbano Fantaziją Vincenzo Bellini operos "Norma" motyvais.

R.Leleu ne veltui kritikų įvardijamas vienu geriausiu jaunosios kartos trimitininku. Jis demonstruoja precizišką atlikimo techniką, jausmingą kūrinių interpretavimą, o nuo solisto sklindanti vidinė ramybė sužavėjo jau ne vieną klausytoją visame pasaulyje.

R.Leleu rengia rečitalius prestižinėse pasaulio koncertų salėse, kaip solistas pasirodo su tokiais Prancūzijos ir užsienio kolektyvais bei orkestrais kaip Prancūzijos radijo, Lilio nacionaliniai, Marselio filharmonija, Paryžiaus kamerinis, Sankt Peterburgo Ermitažo valstybinis, Libano filharmonijos orkestrai ir kt.

Solistas yra nuolatinis prestižinių Prancūzijos ir užsienio konkursų bei festivalių dalyvis. R.Leleu buvo pirmasis trimitininkas, kuris atliko kompozitorių Martino Matatono, Philippe'o Hersant'o, J.B.Robino, Vincento Peirani kūrinius. Bendradarbiaudamas su įrašų ir leidybinėmis kompanijomis "Aparté / Harmonia Mundi" ir "Sony" įrašė ir išleido solines kompaktines prokšteles, kurios sulaukė didelio klausytojų ir muzikos kritikų dėmesio bei teigiamų įvertinimų.

Trimitininkas – nuolatinis tarptautinių meistriškumo kursų mokytojas Prancūzijoje ir užsienyje (Seulo nacionalinis universitetas, Tokijo muzikos koledžas, Sinsinačio muzikos konservatorija, Meridos tarptautinė akademija, Meksikoje). Solistas vadovauja trimitininkų grupei "Gérard Billaudot", Paryžiuje.

Koncerto rengėjas, Kauno miesto simfoninis orkestras kviečia klausytojus nepraleisti šio koncerto ir pasimėgauti išskirtiniu trimito skambesiu.


Kas? H.BERLIOZO 150-OSIOMS MIRTIES METINĖMS SKIRTAS KONCERTAS.

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? LAPKRIČIO 14 d. 18 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

chi

tai kad nelabai ir laukiam :D

SUSIJUSIOS NAUJIENOS