Į Kauną sugrįžta muzika: Gatvės muzikos dieną kvies ne tik klausytis, bet ir šokti | Diena.lt

Į KAUNĄ SUGRĮŽTA MUZIKA: GATVĖS MUZIKOS DIENĄ KVIES NE TIK KLAUSYTIS, BET IR ŠOKTI

Gegužės 18 d., šeštadienį, Kaune skambės 18-oji Gatvės muzikos diena, pakviesianti miestiečius į senamiestį ir kitas miesto erdves, kur nuo vidurdienio iki vakaro skambės įvairių žanrų muzika – nuo eksperimentinės ir instrumentinės iki bliuzo, beatbox‘o ir tradicinės kapelos. Pajusti melodijas, ritmą, įsitraukti ir tapti betarpiškos šventės dalimi šiemet organizatoriai kviečia su šūkiu „Kviesk šokiui miestą!“.

Šiemet gatvės muzikos dieną su partneriais organizuojantys Kauno menininkų namai (KMN) ne tik siekia išlaikyti gerąsias renginio tradicijas, bet ir kartu pristatyti naujų požiūrio taškų bei akcentų.

„Kaip diktuoja pats gatvės muzikos konceptas, visi atlikėjai koncertuoja gatvėse, prieinamose ir praeinamose vietose, kad kiekvienas pro šalį einantis žmogus juos matytų, girdėtų ir galėtų tapti tos muzikos dalimi. Atsisakyta miesto renginiams įprastų didelių scenų. Vietoje to atlikėjai, kaip tikri gatvės muzikantai, renkasi atviras, greta į miestą išėjusio žmogaus esančias organiškas erdves“, – pasakoja Kauno menininkų namų Kultūros renginių prodiuserė Vaiva Marija Bružaitė.

Tiesa, ankstesnių metų atlikėjų išsibarstymą po įvairias Kauno vietas šiemet keičia koncentracija – dauguma pasirodymų vyks pagrindinėje senamiesčio arterijoje – Vilniaus gatvėje, nuo pat sankryžos su Laisvės alėja iki Rotušės aikštės. Čia, septyniose teminėse salose, įsikurs pagrindiniai taškai, kuriuose miestiečiai galės nuo vidurdienio rasti koncertuojančius ir kas 30-40 min. besikeičiančius muzikantus, atliekančius įvairiausių žanrų kūrinius – nuo klasikinės iki eksperimentinės muzikos, nuo smuikininkų vaikų iki aštuoniasdešimtmečio elektrinio akordeono meistro.

Kita dalis pasirodymų skambės renginio partnerių – barų ir kavinių erdvėse.

Dar viena šių metų naujovė: pasirodys ir didesnės grupės bei atlikėjų kolektyvai, pasitelkdami platesnes technines galimybes – tokiu būdu sujungdami gatvės muziką su profesionaliomis technologijomis. Kita vertus, miestiečiai turės progą susipažinti ir su jaunomis, kylančiomis žvaigždėmis.

Pagrindiniu šių metų akcentu taps šokis kartu su miestu, pakviečiant visus miestiečius išeiti į muzikos užlietas gatves ir ne tik jos klausytis, bet ir prisijungti, judėti, šokti kartu. Todėl laukia ne tik muzikantų, bet ir šokio grupių bei ansamblių pasirodymai.

Gatvės muzikos dienose Kaune išlieka aktuali Ukrainos tema su šūkiu „Vienu ritmu kartu su Ukraina!“.

Gatvės muzika – tai ir netikėtumas, ir neįpareigojantis anti-formalumas, tad čia nėra griežtų tvarkaraščių. Tačiau susipažinti su visais tą dieną koncertuojančiais kolektyvais, atlikėjais ir jų pasirodymo vietomis bei numatomais laikais kauniečiai kviečiami apsilankę Gatvės muzikos diena 2024 / Kaunas renginio puslapyje.

„Būtų sunku išskirti vieną pasirodymą ar grupę – visi jie savaip spalvingi, įdomūs ir įkūnijantys pačią muzikuojančio miesto esmę. O kad ją pajustumėte patys, rekomenduoju čiupti kavos puodelį ir neskubant pereiti visą gatvės muzikos pripildytą Vilniaus gatvę, atsiveriant patiems įvairiausiems žanrams“, – renginio organizatorių vardu kvietė V. M. Bružaitė.

GALERIJA

  • Į Kauną sugrįžta muzika: Gatvės muzikos dieną kvies ne tik klausytis, bet ir šokti
  • Į Kauną sugrįžta muzika: Gatvės muzikos dieną kvies ne tik klausytis, bet ir šokti
M. Plepio, G. Jovaišos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

čiudikas

tai čia paradui ruošiasi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS