Į Kauno zoologijos muziejų – nemokamai | Diena.lt

Į KAUNO ZOOLOGIJOS MUZIEJŲ – NEMOKAMAI

  • 0

Šį šeštadienį Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus kviečia į atvirų durų renginį, kurio metu gidas su muziejaus ekspozicijomis supažindins nemokamai.

Šį šeštadienį Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejus kviečia į atvirų durų renginį, kurio metu gidas su muziejaus ekspozicijomis supažindins nemokamai.

T. Ivanausko zoologijos muziejus – vienintelis toks Baltijos šalyse, o pirmieji eksponatai čia pateko dar XIX a.

„Per metus sulaukiame apie 40 tūkst. lankytojų, nes šis muziejus išsiskiria eksponatų gausa. Tačiau ekspozicijas reikia nuolat atnaujinti, taikyti inovacijas ir taip sudominti lankytojus – tam reikalingų lėšų pritraukėme iš ES struktūrinių fondųį“, – pasakoja T. Ivanausko zoologijos muziejaus direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Grigonis.

Laisvės alėjoje įsikūrusio T. Ivanausko zoologijos muziejaus ekspozicija yra išdėstyta per penkis pastato aukštus, lankytojams pirmiausia parodomi bestuburiai, o ekskursija baigiama apžiūrint žinduolių eksponatus. Pirmuosius gyvūnų pavyzdžius dar XIX a. parengė muziejaus steigėjo T. Ivanausko tėvas. Vėliau zoologijos muziejus augo, įsteigė savo filialus kituose miestuose ir žymiai prisidėjo prie Lietuvos gamtos mokslo raidos.

Šiuo metu lankytojai gali pamatyti beveik 15 tūkst. įvairių muziejaus eksponatų su gyvūnais iš viso pasaulio. Muziejuje taip pat įrengta medžioklės trofėjų salė su net 258 trofėjais: ragais, kailiais, iltimis. 2012 m. klasikinė ekspozicija papildyta interaktyviais informaciniais terminalais su unikalia filmuota bei animuota medžiaga apie biogrupių atstovus.

Atvirų durų renginio metu lankytojams bus pristatytos muziejaus naujienos, o gidas pakvies pasidalins žiniomis apie čia įrengtą ekspoziciją bei Lietuvos paukščių žiedavimo centrą. Lankytojai taip pat galės išbandyti naujus muziejaus informacinius terminalus ir tokiu būdu virtualiai keliauti bei patyrinėti gyvąją gamtą. 

Norint dalyvauti renginyje, reikia registruotis e. paštu egle@icbaltic.lt arba tel. (8 5) 278 84 91. 

GALERIJA

  • Į Kauno zoologijos muziejų – nemokamai
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS