Kačerginėje – italų fotomenininko paroda | Diena.lt

KAČERGINĖJE – ITALŲ FOTOMENININKO PARODA

  • 1

Kačerginės Liepų parke veikia italų fotomenininko Gabriele Galimberti paroda "Žaislų istorijos". Eksponuojamuose fotokadruose – ne tik įvairių šalių mažieji su didžiausiais jų turtais. Fotografijos atspindi skirtingą ekonominę ir socialinę realybę, kurioje gyvena vaikai.

G.Galimberti fotografuodamas vaikus su jų mėgstamiausiais žaislais per pusantrų metų apkeliavo daugiau kaip penkiasdešimt pasaulio šalių. Fotografijose atskleidžiama, kaip skiriasi žaislai ir patys vaikai iš skirtingų šalių, žemynų, socialinių sluoksnių. "Turtingiausi vaikai yra labiausiai savininkiški. Iš pradžių jie neleisdavo man liesti jų žaislų ir man reikėdavo daugiau laiko, kol jie priimdavo mane kartu su jais pažaisti, – yra pasakojęs fotografas, kuris greitai suprato, kad žaislai, su kuriais vaikai žaidžia, daug pasako ne tik apie juos pačius, bet ir apie jų tėvus. – Vargingose šalyse viskas buvo kur kas paprasčiau. Net jeigu vaikai turėdavo vieną ar tris žaislus, jiems tai nelabai rūpėdavo. Afrikoje vaikai dažniausiai žaidžia su kitais vaikais lauke."

G.Galimberti taip pat pastebėjo, kad vaikų žaislai dažnai atspindi ir gyvenamąją vietą. "Berniukas iš turtingos šeimos Pekine dievina žaisti "Monopolį", nes jam patinka idėja statyti namus ir viešbučius, o štai berniukas iš Meksikos kaimo mėgsta žaisti su žaisliniais sunkvežimiais, nes dažnai mato juos važiuojančius pro jo kaimą į šalia esančią plantaciją", – įspūdžiais dalijosi fotografas. Italas taip pat pastebėjo ir panašumų tarp vaikų, kurie gyvena visiškai skirtinguose pasauliuose. Pavyzdžiui, berniukas iš Teksaso ir mergaitė iš Malavio turėjo po plastikinį dinozaurą ir jie abu sakė, kad šis žaislas juos saugąs nuo pavojų naktį. Tik berniukas baiminosi pagrobėjų, o mergaitė – gyvačių.

Kačerginiečių Pauliaus Bitinaičio ir Monika Bitinaitytės iniciatyva surengta paroda skirta Kačerginės kurorto 85-mečiui ir atkurtos Lietuvos valstybės 100-mečiui. Su žaislų istorijomis Kačerginėje galima susipažinti iki 2019 m. birželio.

GALERIJA

  • Kačerginėje – italų fotomenininko paroda
  • Kačerginėje – italų fotomenininko paroda
Kauno rajono savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Skirtumas

yra: ar ,,fotomenininkas", ar šiaip fotografas... Net jeigu jis iš Italijos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS